O elevă de doar 16 ani este acuzată că a înjunghiat un dascăl, în Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea.

Totul s-a petrecut chiar în biroul directorului adjunct al unității de învățământ, acolo unde tânăra fusese chemată împreună cu mama sa pentru problemele de comportament pe care le avea.

Profesorul pedagog înjunghiat este și îndrumătorul internatului unde tânăra este cazată.

Ce s-a întâmplat

Alarma a fost dată luni, pe 27 noiembrie, în jurul orei 9, de dimineață, atunci când polițiștii din Bihor au fost sesizați în legătură cu faptul că într-un liceu din Oradea, o elevă ar fi înjunghiat un pedagog, în biroul directorului adjunct al unității școlare.

După câteva minute de discuție în biroul directorului, eleva de clasa a X-a ar fi scos un cuțit din haină, înjunghiindu-l în spate pe pedagog. Eleva și-a agresat profesorul cu un cuțit, provocându-i o leziune în partea dorsală. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar eleva se află în custodia polițiștilor de investigații criminale. 

Citește și: Un profesor din Oradea a fost înjunghiat în spate. Gestul terifiant făcut de o elevă

Șeful UPU SMURD Bihor, Dr. Hadrian Borcea, a declarat pentru bihon.ro că pedagogul a intrat direct în sala de operație: „ Va fi operat de garda de chirurgie toracică”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La fața locului s-au deplasat polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminalii și polițiștii Biroului Siguranță Școlară. 

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

colegiul tehnic traian vuia oradea

Profesorul înjunghiat de elevă a ajuns direct pe masa de operație.

[Sursa foto: edupedu.ro/Colegiul Tehnic „Traian Vuia”]

Ce a determinat-o pe tânără să recurgă la gestul extrem

Tânăra ar fi mers „pregătită” la întâlnirea cu directorul liceului, după ce, săptămâna trecută, pedagogul ar fi găsit-o în compania unui tânăr, în cameră sa, în internatul unde amândoi erau cazați.

Potrivit antena3.ro, tânăra avea bursă de merit, așadar, nimeni nu s-ar fi așteptat ca o elevă bună la învățătură să recurgă la un astfel de gest. Atacul său ar fi fost premeditat deoarece aceasta ar fi folosit un cuțit adus de acasă, cu o lamă de 20 de cm. După ce directorul a alertat autoritățile, tânăra s-a făcut nevăzută.

Directorul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, prof. Alina Coste, a declarat, pentru bihon.ro, că este în desfășurare o anchetă. Potrivit acesteia, tânăra era cazată în internatul Colegiului, iar situația actul său șocant ar fi survenit în baza furiei, în urma situației petrecute în internatul instituției săptămâna trecută.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„A fost găsită în cameră cu un băiat, noaptea la stingere, iar pedagogul i-a atras atenția că nu este normal și firesc. Și de acolo a pornit totul. Nu era de dat afară din internat, ci pur și simplu doar de atras atenția asupra unui fapt. Și astfel a reacționat copilul”, a declarat directoarea Alina Coste pentru sursa citată anterior.

Citește și: Un copil de 12 ani a fost amenințat cu un cuțit în timp ce mergea spre școală, în Sectorul 5 din București. Atacatorul voia să îi ia banii minorului

Directoarea instituției nu afirmă, dar nici nu infirmă dacă fapta a fost premeditată. Aceasta menționează că este șocată de ceea ce s-a întâmplat.

„Nu știm dacă a fost premedită. Este o anchetă în derulare, urmează ca fapta sa să fie încadrată juridic. Așteptăm rezultatul anchetei, și în funcție de aceasta, vom vedea care sunt pașii de urmat. Nu este un lucru firesc, eu sunt în stare de șoc”, a mai declarat directoarea instituției.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si