Tragedia s-a petrecut joi dimineață în localitatea Costești. Medicii au fost anunțați printr-un apel la 112 în jurul orei 9,15 despre leșinul unei eleve în timpul orelor și au intervenit de urgență. Încercările de resuscitare au fost fără succes, din păcate.

Citeste si: Accident teribil în Capitală. Un bărbat a fost lovit de un tramvai

Fata de 16 ani, descoperită fără suflare în toaleta școlii

Echipajul de urgență de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) a găsit-o pe eleva de 16 ani în stop cardiorespirator, informează ePitesti.ro. Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat.

Potrivit colegilor săi, eleva ar fi cerut să meargă la toaletă în timpul orei, iar ulterior nu a revenit la clasă. Colegii s-au îngrijorat de absența fetei și au descoperit-o căzută la baie.

Citeste si: Gabriel Cotabiță, internat de urgență la spital. ,,Nu s-a mai putut ține pe picioare''

Cauzele decesului vor fi stabilite în urma autopsiei

"În ziua de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o elevă a unei unităţi de învăţământ din Costeşti a acuzat o stare de rău, în urma căreia a intrat în stare de inconştienţă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat-o pe minoră, fiindu-i efectuate manevre de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat", precizează IPJ Argeş.

Poliţiştii efectuează cercetări, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cauzele decesului vor fi stabilite în urma efectuării autopsiei, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor fiind întocmit dosar penal conform art.

192 din Codul Penal.

Citeste si: Trei profesoare și o educatoare din județul Olt s-au stins din viață în lupta cu SARS-CoV-2

Situație fără precedent în școlile din România

Situația devine critică și în școlile din România. Față de prima săptămână de școală, numărul elevilor infectați cu coronavirus a crescut de 16 ori, iar al profesorilor și angajaților bolnavi de COVID a crescut de 9 ori.

Astfel, Conform informațiilor centralizate pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, în data de 13 octombrie 2021, s-a înregistrat următoarea situație epidemiologică:

-Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.316;

-Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.425 de persoane;

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 262;

- Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art.

6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 135;

- Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85;

- Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.342. Următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 20 octombrie 2021.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si