Directoarea scolii Speciale Gimnaziale nr. 4 din Capitala, Polina Hristu, a declarat, vineri, ca afirmatiile profesorului care povesteste intr-o inregistrare video realizata de paznicul unitatii de invatamant despre modul in care sunt batuti copiii cu dizabilitati, vor fi verificate din punct de vedere disciplinar. Cadrul didactic respinge acuzatiile, spunand ca nu "i-a atins" pe copii, la momentul in care a fost realizata filmarea fiind doar "mahnit", pentru ca unul dintre copii ii stricase calculatorul si fusese zgariat si muscat.

"Domnul profesor care apare in inregistrare a facut niste acuzatii care urmeaza sa fie verificate din punct de vedere disciplinar", a declarat Polina Hristu, directoarea scolii Gimnaziale Speciale nr. 4, cand a fost intrebata ce masuri vor fi luate impotriva cadrului didactic.

La randul sau, Maria Manea, inspector din cadrul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, a spus ca anumite imagini care au aparut in media in legatura cu acest  subiect nu sunt din unitatea de invatamant.

Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", a explicat ca obiectul despre care Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) spune ca ar fi fost legati elevii este de fapt un mijloc de a-i ajuta sa mearga incolonati.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Este vorba despre un procedeu pe care l-au deprins din discutii cu colegii lor din unitati similare din Slovenia si nu numai. Nu este nicio forma de tortura, este doar un mijloc de a-i ajuta sa mearga incolonati, este un mijloc de protectie pentru ei. Nu-i leaga nimeni cu nimic(...), este un dispozitiv care ii poate ajuta pe copii, li se poate asigura siguranta in momentul in care se deplaseaza undeva", a declarat Marius Nistor, precizand ca nu i se pare normal ca un cadru didactic sa suplineasca realizarea unor materiale didactice din propriul

salariu.

Directoarea scolii a precizat ca in salile de clasa nu exista camere de supraveghere, intrucat acestea pot fi montate doar cu acordul cadrelor didactice si al parintilor, camere de filmat regasindu-se doar la intrarea in unitatea de invatamant.

Ea a adaugat ca, in cadrul unei cercetari disciplinare, inspectorii scolari desemnati vorbesc cu partile implicate, cadrele didactice si parintii, dar nu si cu elevii.

Profesorul care apare in inregistrarea video a declarat ca aceasta a vost realizata dupa iesirea din tura si discuta cu paznicul scolii "ca intre colegi".

Vezi pe pagina urmatoare ce a declarat si el- E REVOLTATOR


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si