Cu cât este mai căutat și mai dorit, cu atât mai bine. Aceasta este regula generală după care se ghidează școlarii și liceenii când vine vorba de alegerea noilor rechizite pentru noul an școlar. La fel gândește și Vladimir, un tânăr care se pregătește acum pentru clasa a XII-a.

Citește și: Începutul anului școlar 2023-2024: lista rechizitelor necesare pentru elevi

„Încerc să mă să mă țin de trendurile actuale, să fiu cât mai la modă în materie de rechizite.”

Adolescentul recunoaște că își dorește să fie la modă, iar pentru asta are nevoie de produse ale căror etichete să fie cunoscute în rândul tinerilor. Așa că își alege elementele de la cele mai populare branduri în rândul celor de vârsta lui. Există însă un produs la care mult mai importantă este funcționalitatea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Acest ghiozdan mi-a atras atenția în special pentru că este destul de mare, încăpător și pot să îmi pun tot ce am nevoie.

Încă un lucru foarte important e protecția de la spate.”

Consilierii din magazine s-au obișnuit cu pretențiile clienților și încearcă să ofere fiecărei categorii de vârstă cele mai potrivite și la modă produse.

Mihaela Georgescu, reprezentant librărie: „Diferă în funcție de vârstă, avem pentru toate categoriile de vârstă și pentru facultate, și pentru liceu, și gimnazială, și clasă pregătitoare.”

Liceenii sunt dornici să aibă parte de rechizite inteligente

În timp ce școlarii cu vârste mai mici sunt atrași de accesorii al căror aspect fură toate privirile, cei cu vârste mai mari sunt dornici să aibă parte de rechizite inteligente, care să meargă mână în mână cu tehnologia. Spre exemplu, acest carnet cu foi detașabile, care vine însoțit de o aplicație ce transformă scrisul de mână într-o notiță pe telefon.

Mihaela Georgescu, reprezentant librărie: „Pe aceste carnețele își notează ce este cel mai important și au de reținut, iar împreună cu telefonul pentru că depindem de telefon în perioada aceasta cu o aplicație ni le punem în notițe. Și le avem în permanență cu noi.”

Există, totuși, un trend care nu se schimbă niciodată: cel al obiectelor multifuncționale. Un astfel de produs este penarul, care în ultimii ani poate fi adaptat ca portfard sau chiar ca portofel. Indiferent că este un model clasic sau unul cu nenumărate compartimente, acest tip de accesoriu este nelipsit de pe lista de cumpărături a începutului de an școlar.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De cele mai multe ori, însă, produsele în tendințe au prețuri mai ridicate decât celelalte, astfel încât coșul de cumpărături pentru începerea anului școlar poate ajunge chiar la o valoare dublă față de prețul anticipat de părinți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si