Close sidebar
Close sidebar

Elicopter prăbușit, cel puțin 8 morți. Un singur supraviețuitor

Tragedie în Sinai, Egipt, după prăbușirea unui elicopter militar. Opt militari însărcinați cu supravegherea respectării păcii în Israel şi Egipt și-au pierdut viața, iar un altul a fosta salvat, în mod miraculos.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Opt membri ai Forţei multinaţionale de observatori (FMO) în Sinaiul egiptean- şase americani, un francez şi un ceh- şi-au pierdut viaţa joi în urma prăbuşirii elicopterului în care se aflau. Un membru american al Forţei a supravieţuit prăbuşirii şi a fost evacuat pentru a primi îngrijiri, informează Agerpres.

Organizația FMO este însărcinată cu supravegherea respectării păcii în Israel şi Egipt. FMO numără în prezent puţin peste 1.100 de militari de diferite naţionalităţi, printre care australieni, americani, canadieni, francezi.  

Citeste si: VIDEO- Cercetați penal în România, viață de lux peste hotare

Accidentul, în timpul unei misiuni de rutină 

Oficialii FMO precizează că accidentul a avut loc în timpul unei misiuni de rutină, în apropiere de Sharm el-Sheik, în Egipt.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"FMO va întreprinde o anchetă pentru a stabili cauza accidentului', adaugă comunicatul, menţionând că, 'în acest stadiu, nu există informaţii care să indice că prăbuşirea nu a fost un accident". Forţa multinaţională mai evocă 'eforturi de cooperare între Egipt şi Israel' declanşate în urma prăbuşirii.

Conform purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, aceasta s-a oferit să 'furnizeze un ajutor medical imediat'. Un elicopter al armatei, 'cu militari de elită specializaţi în operaţiuni de salvare, a fost trimis la aeroportul din Ramon (sudul Israelului)', a adăugat el.

Război contra unei insurecţii islamiste  

Egiptul şi Israelul, cu sprijinul activ al SUA, au creat în 1982 FMO ca organizaţie internaţională independentă de menţinere a păcii.

În peninsula Sinai, scena unor confruntări între Israel şi Egipt înainte ca aceste două state să semneze pacea în 1979, acţionează acum diferite grupări armate, printre care o aripă locală a organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI).

Forţele de securitate egiptene luptă contra unei insurecţii islamiste care s-a intensificat în nord-estul Sinaiului. În februarie 2018, autorităţile egiptene au lansat o operaţiune de anvergură împotriva islamiştilor, mai ales în nordul Sinaiului, nu departe de Israel şi de Fâşia Gaza palestiniană.

De atunci, în jur de 930 de presupuşi luptători islamişti au fost ucişi, conform cifrelor comunicate de armata egipteană, care a pierdut la rândul său zeci de membri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI