Close sidebar
Close sidebar

Elon Musk, o nouă lovitură pentru angajații Twitter

Elon Musk a anunţat angajaţii companiei Twitter că munca de la distanţă se va încheia şi că urmează ”vremuri dificile”, relatează BBC.

Sorin Negru,

Elon Musk nu vrea să audă de munca de la distanță nici în afacerile online

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noi vești proaste pentru angajații de la Twitter. Într-un e-mail adresat personalului, noul proprietar al companiei i-a anunțat pe toți angajaţii vor fi aşteptaţi la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână, potrivit Bloomberg.

Citește și: Elon Musk a început concedierile în masă la Twitter. "Este carnagiu"

Elon Musk a adăugat că ”nu există nicio modalitate de a îndulci mesajul” și că încetinirea economiei globale va afecta veniturile din publicitate ale Twitter.

Angajații Twitter sperau că vor munci de-acasă "pentru totdeauna"

Compania cu sediul în San Francisco a transmis angajaţilor săi în perioada pandemiei, în mai 2020, că pot lucra de acasă ”pentru totdeauna”.

Citește și: Twitter îi suspendă contul unui comediant pentru că l-ar fi imitat pe Elon Musk

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Managementul de atunci al gigantului tehnologic credea că măsurile muncii de la distanţă în timpul carantinei cauzate de Covid au fost un succes.

Elon Musk: Munca de acasă nu mai e acceptabilă

Elon Musk declarase încă de la începutul anului că ”toate lucrurile legate statul acasă cauzat de Covid i-au păcălit pe oameni să creadă că nu au nevoie de fapt să muncească din greu”. 

În iunie, Musk, care este şi şeful companiei Tesla, a transmis personalului că munca de la distanţă nu mai este acceptabilă.

Cel mai bogat om din lume a anunţat deja că jumătate din angajaţii Twitter vor fi concediaţi, la o săptămână după ce a cumpărat compania cu 44 de miliarde de dolari.

Citește și: După Elon Musk, a venit rândul lui Mark Zuckerberg. Compania-mamă a Facebook face concedieri masive

Musk a spus că ”nu are de ales” în privinţa concedierilor, deoarece compania pierde 4 milioane de dolari pe zi.

El a acuzat ”grupurile de activişti care presează agenţii de publicitate” pentru ”scăderea masivă a veniturilor”, potrivit News.ro.

Elon Musk vrea să facă bani din abonamente la Twitter 

Ca parte a restructurării platformei de socializare, miliardarul lansează planuri care să permită utilizatorilor să îşi cumpere statutul de utilizator verificat  pentru 8 dolari pe lună.

În e-mailul trimis personalului Twitter, Musk a mai spus că doreşte ca abonamentele să reprezinte jumătate din toate veniturile companiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI