Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a ajuns luni la un acord privind achiziţionarea platformei de socializare Twitter, pentru 44 miliarde de dolari, transmite Reuters. După anunţarea informaţiei acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%.

Citeste si: Cât te costă să ai Starlink la tine acasă. Internetul lui Elon Musk este disponibil și în Romania

Acordul reprezintă un moment crucial pentru compania cu o istorie de 16 ani, care a devenit una dintre cele mai influente rețele de socializare din lume şi care acum se confruntă cu

o serie de probleme.

Cum i-a convins Elon Musk pe acționarii Twitter 

Discuţiile privind finalizarea acordului, care săptămâna trecută părea nesigur, au accelerat în weekend după ce Musk i-a încântat pe acţionarii Twitter cu detaliile financiare ale ofertei sale.

Citeste si: Elon Musk vs. Vladimir Putin: Cine ar câştiga o astfel de confruntare?

Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Elon Musk achiziţionarea companiei la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acest preţ reprezintă o primă de 38%, comparativ cu cotaţia înregistrată la data de 1 aprilie, ultima zi înainte ca Musk să provoace o surpriză prin anunţul că a acumulat o participaţie de peste 9% la platforma de socializare Twitter.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală a oraşului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii”, a transmis Elon Musk într-un comunicat.

Elon Musk a criticat în ultima perioadă platforma de socializare şi politicile sale privind moderarea postărilor.

Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Elon Musk, în război cu Rusia pentru livrarea de internet Ucrainei

Antreprenorul miliardar s-a implicat în conflictul dintre Rusia și Ucraina, furnizând internet din satelit prin grupul său SpaceX.

Elin Musk a anunțat încă de la finalul lunii februarie că a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina şi că compania sa a trimis mii de astfel de terminale acolo, după ce Kievul i-a cerut acest lucru.

SpaceX, compania aerospațială deținută de Elon Musk, a blocat luna trecută un atac electromagnetic rusesc asupra rețelei Starlink, în Ucraina, potrivit unui oficial de la Pentagon.

El a precizat că SpaceX a împiedicat o încercare a Rusiei de a bloca sateliții Starlink, cei care mențin în prezent conexiunea Ucrainei la internet.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si