Elsa Peretti avea 80 de ani. Ea a murit la domiciliul ei din Spania, au anunțat Fundația Nando și familia Elsei Peretti într-un comunicat distribuit vineri pe rețelele sociale.

O femeie cu o generozitate extraordinară, filantrop și designer de renume mondial ”, se spune în declarația de presă citată de revista People. "O vizionară liberă, puternică, curajoasă. Exemplul ei va fi amintit pentru totdeauna", se spune în mesajul

Citeste si: Sărbătoare mare azi pentru toți creștinii ortodocși. Ce nu ai voie să faci

Cine a fost Elsa Peretti

Născută și crescută în Italia, Elsa Peretti și-a început cariera ca model în anii 1960, după ce s-a mutat la Barcelona, ​​o mișcare care a determinat familia ei să nu o mai susțină financiar, potrivit unui profil publicat de Wall Street Journal.

În Spania, Elsa Peretti a fost îmbrățișată de o comunitate artistică care îl includea pe Salvador Dalí. Ea a început să creeze bijuterii după o nouă mutare în New York, unde a lucrat îndeaproape cu designerii Halston și Giorgio di Sant'Angelo.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Halston, care a devenit o prietenă apropiată a lui Peretti, a prezentat-o ​​directorilor de la Tiffany & Co.- unde a continua să proiecteze exclusiv cea mai mare parte a carierei sale, potrivit Associated Press.

Citeste si: Angela Merkel anunță că este pregătită să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca

Mesajul companiei Tiffany & Co

În cursul zilei de vineri, compania Tiffany & Co. a transmis o declarație de presă în urma morții designerului, scriind că compania este „profund întristată” de vestea tristă.

"Un artist magistral, #ElsaPeretti a revoluționat lumea designului și a schimbat pentru totdeauna modul în care femeile purtau bijuterii. Moștenirea Elsei va rămâne o inspirație constantă pentru generațiile viitoare", se arată în comunicatul citat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si