După reuniunea Consiliului Federal al Elveției, alcătuit din șapte membri, s-a hotărât ca rușilor care sunt implicați în operațiunea militare de invadare a Ucrainei să li se înghețe activele, a informat luni guvernul, într-o abatere bruscă de la tradițiile țării sale de a fi neutră în privința conflictelor.

Citeste si: MAE anunț pentru cetățenii români de pe teritoriul Federației Ruse: Este recomandat să părăsească Rusia cât mai curând

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Măsura vine la scurt timp după ce președintele elvețian Ignazio Cassis a informat duminică că este „foarte probabil” ca Elveția sancționeze Rusia și să înghețe activelor rusești din Elveția.

Elevția își păstrează neutralitate

Cassis a precizat că neutralitatea Elveției trebuie păstrată și că țara este pregătită să-și ofere bunele oficii pentru diplomație, dacă discuțiile dintre oficialii ucraineni și ruși de la granița cu Belarus nu vor reuși. Dar asta nu ne împiedică să spunem că o spadă e o spadă”, a afirmat Cassis.

Citeste si: Anunțul Ministerului Apărării Naționale: ,,Militarii francezi au început pregătirea pentru dislocarea în România!”

Elveția se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a se alătura Occidentului și de a adopta sancțiuni economice. Guvernul a spus până la decizia de luni doar că nu va lăsa Elveția să fie folosită ca platformă pentru eludarea sancțiunilor UE.

Citeste si: Strategia nucleară a Rusiei: Situațiile în care Vladimir Putin ar lansa un atac nuclear


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si