Close sidebar
Close sidebar

"Enigma", de Adrian Ghenie, s-a vandut la Artmark cu 80.000 de euro. O lucrare de Rembrandt, adjudecata cu 9.000 de euro

Tabloul "Enigma", de Adrian Ghenie, s-a vandut joi seara, in Licitatia de Arta Postbelica si Contemporana de la Artmark, cu 80.000 de euro, cu mult peste pretul estimat. "Tanar cu bereta de catifea (Ferdinand Bol)", de Rembrandt van Rijn, a fost adjudecat la Licitatia de Hartii Rare pentru suma de 9.000 de euro.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Lucrarea lui Adrian Ghenie este realizata in ulei pe hartie, datata 2001, si fusese estimata intre 15.000 si 25.000 de euro.

La inceputul acestui an, tabloul "Flori", semnat Adrian Ghenie, s-a vandut, intr-o licitatie a casei Goldart, cu 22.000 de euro.

In Romania, Adrian Ghenie a mai vandut si tabloul "Christ", care a fost adjudecat la Artmark, in octombrie 2016, cu suma de 125.000 de euro.

In licitatia de la artmark, "Cuplu", de Ion Tuculescu, s-a vandut cu 55.000 de euro, urmat ca pret de "Taurul negru", al aceluiasi artist, adjudecat pentru 32.000 de euro.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"O stranie periferie", de Jules Perahim, s-a vandut cu 18.000 de euro. Tablouri de Corneliu Baba ("Anemone"), stefan Caltia ("Noapte") si Sabin Balasa ("Visare") s-au vandut fiecare cu 7.000 de euro.

In aceeasi seara, in cadrul Licitatiei de Hartii Rare, "Tanar cu bereta de catifea (Ferdinand Bol)", hartie vargata cu filigran de Rembrandt van Rijn, a fost adjudecat pentru suma de 9.000 de euro. "Cei trei copaci", semnat Rembrandt van Rijn, s-a vandut cu 4.250 de euro.

O carte postala trimisa de catre Constantin Brancusi lui Ion Hagiescu-Miriste, magistrat, filantrop si colectionar de arta, 1907 s-a vandut cu 5.500
de euro.

"Mademoiselle Marcelle Lender", de Henri Toulouse-Lautrec, a fost adjudecat cu 2.250 de euro.

Totalul vanzarilor inregistrate in Licitatia de Arta Postbelica si Contemporana a fost de 456.700 de euro, iar la Licitatia de Hartii Rare au fost de 52.740 de euro.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI