La numai 14 ani, Eric promite mult și oferă speranțe pe măsura promisiunilor. Puștiul respiră tenis prin toți pori. Cele 5 titluri de campion național și nenumărate altele câștigate pe plan internațional sunt doar primul pas făcut de micul campion pe drumul succesului. Un succes pentru care muncește din greu. Locuiește în Ploiești și face zilnic naveta în Capitală.

Citește și: Roger Federer a ajuns în România. Care sunt planurile tenismenului

Eric Maximmilian Niță, tenismen: „Am avut de dimineață fitness, de la 09:00 până la 10:30, după ce am terminat fitness-ul am mai făcut niște streching. Am venit să mă antrenez două ore, apoi mă întorc acasă. Dacă mai pot mai fac încă o oră de pregătire, dacă nu mă odihnesc.”

La doi ani, Eric a ținut pentru prima dată o rachetă în mână

Terenul de zgură a fost ca o a doua acasă pentru Eric încă de când avea 2 ani, atunci a ținut pentru prima dată în mână o rachetă.

Ștefan Niță, tatăl lui Eric: „Cel care a inițiat totul în familia noastră a fost tatăl meu, introdus la tenis de fratele lui mai mare cu cinci ani. El a fost de două ori campion european și component a lotului de cupa davis a României.”

Cu doi jucători profesioniști în familie, Eric a avut de la cine să învețe. Când a putut să stăpânească bine racheta, tatăl său i-a devenit antrenor, iar sportivul a început treptat să deslușească secretele tenisului. La 8 ani a intrat în competiții, iar la 10 ani a câștigat primul trofeu, iar de atunci premiile au început să se adune.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Un influencer de fitness a murit în brațele iubitei sale la doar 30 de ani

Eric Maximmilian Niță, tenismen: „Am început să joc mult mai bine, mult mai în forță. M-am simțit mult mai bine în teren. Acum mă pregătesc pentru 4 turnee. Am weekend-ul acesta, unde o să mă duc la Constanța. Este un tânăr de 16 ani de categoria a doua. O să mai joc încă două turnei ITF la Timișoara și după aceea mai am cu un tânăr de 16 ani, la Curtea de Argeș și apoi o să mă relaxez.”

Ambiția și talentul tânărului au fost remarcate atât la noi în țară, cât și peste hotare.

Victor Hănescu, antrenor și tenismen: „Eric este un sportiv talentat. Locul I în țară la 14 ani. Mă bucur că ales să fie la academie la mine, să-și facă pregătirea. Este un sportiv care promite, are mult de muncit, are clar viitorul în față.”

Are o relație specială cu familia lui care, de altfel, îl susține în toate demersurile și are grijă să-i asigure un mediu potrivit pentru dezvoltarea lui sportivă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Eric Maximmilian Niță, tenismen: „Îmi place să mă duc cu tatăl meu la pescuit, mă liniștește foarte mult, îmi place să mă joc și baschet din când în când, e un hobby al meu.”

Micul tenismen are planuri mărețe pentru anii ce urmează. Își dorește ca odată cu majoratul să intre în competițiile ITP și chiar să câștige Wimbledon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si