Close sidebar
Close sidebar

Erori la testarea COVID-19 în Marea Britanie. Mai mulți pacienți au fost puși în pericol

Erori ale unui laborator de testare COVID-19 din Marea Britanie ar fi putut conduce la decesul a 20 de persoane.

Diana Bostan,

Testare COVID-19

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zeci de mii de cazuri pozitive de COVID-19 au fost raportate ca fiind negative, 20 dintre persoanele testate fiind în stare foarte gravă.

Erori ale unui laborator de testare COVID-19 din Marea Britanie ar fi putut conduce la decesul a 20 de persoane

Laboratorul Immensa din centrul Angliei ar fi raportat greşit aproximativ 39.000 de teste ca fiind negative deşi erau pozitive, în perioada 2 septembrie- 12 octombrie 2021.

Citește și: Focar de COVID-19 la două spitale din Timiș

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"În cadrul acestei anchete am analizat cu atenţie aranjamentele în vigoare pentru supravegherea contractelor laboratoarelor private care ofereau teste anti-COVID în această perioadă", a declarat Richard Gleave, director la UKHSA şi coordonator al investigaţiei.

Marea Britanie a înregistrat una din cele mai mari rate de deces asociate COVID-19

"În opinia noastră, nicio altă măsură nu ar fi putut fi luată diferit în cadrul programului NHS Test and Trace (creat în 2020 în Anglia pentru a preveni răspândirea COVID) pentru a preveni această eroare apărută la laboratorul privat.

Citește și: Când va fi gata vaccinul pentru toate tipurile de gripă

Cu toate acestea, raportul nostru stabileşte recomandări clare pentru a reduce riscul producerii în viitor a unor incidente similiare", a mai spus el. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI