Familia îndurerată  a unui copilaș în vârstă de doar 4 ani, mort într-un accident rutier, a luat hotărârea de a oferi o nouă șansă la viață unor copii care au nevoie de un transplant. Ei au fost de acord cu prelevarea și donarea de organe.

În acest sens, echipajele medicale de prelevare și transplant din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor s-au mobilizat pentru realizarea prelevării.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 14 spre 15 iunie, începând cu ora 02:00 noaptea și luând sfârșit la 7 dimineața. A fost realizată prelevarea de ficat, rinichi și cornee. 

Citește și: Alexandru a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Sunați imediat la 112 dacă îl vedeți

„Mulțumim familiei zdrobite de durere”

Echipa medicală și de coordonare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor a fost compusă din Dr. Ștefan Pataki – KDP (medic responsabil cu diagnosticul morții cerebrale și menținerea donatorului în condiții fiziologice), Dr. Simona Mîrț, Dr. Larisa Vărășteanu, Dr. Sorin Haidu, As. Emese Szabo, As. Andreea Nan, As. Otto Gergely și As. Petru Cotrău, potrivit alesdonline.ro

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Echipajele medicale au realizant transplantul de rinichi de la doi pacienți minori în vârstă de 11 și 17 ani, în cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca. 

La București, o fetiță în vârstă de 12 ani a beneficiat și ea de un transplant, iar în prezent are o evoluție favorabilă și se află internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Citește și: O mamă din Iași își strigă durerea: "A sărit la gâtul lui, să-l strângă de gât". Fiul său de 13 ani a fost snopit în bătaie

„Mulțumim familiei zdrobite de durere pentru gestul care a făcut posibilă salvarea a 3 copilași”, transmite Dr. Carmen Pantiș, coordonator program de prelevare de organe și țesuturi în vederea transplantului, potrivit sursei menționate anterior.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si