Substanta este aducatoare de profit pentru vanzatori si de boala pentru cumparatori. Urmeaza un material filmat cu camera ascunsa.
Nestiinta acestei vanzatoare dintr-o patiserie incepe sa dispara dupa cateva secunde. Parca ar sti ceva, dar nu prea pot sa spuna!
O alta patiserie, aceeasi situatie. De aceasta data, vanzatoarele se contrazic intre ele.
Celebra branza bulgareasca si cea feta par nelipsite din produsele de patiserie atunci cand ne sunt oferite explicatii intr-o oarecare masura despre continutul produselor apetisante pe care le vedem toti in vitrine.
Citeste si: Mai mulți tineri din București și-au transformat pasiunea în afacere! Cu ce se ocupă?
Echipa Stirilor Kanal D a facut un experiment pentru a afla daca produsele folosite la prepararea unei pizza cu branza sunt cele care se regasesc pe rafturile magazinelor.
Explicatia pentru lipsa branzei naturale din patiserii este destul de simpla, spun producatorii.
Controalele efectuate de Ministerul agirculturii de la inceputul anului si pana acum in toata tara scot la suprafata adevaruri care ne pot imbolnavi: in 180 de magazine, patiserii si pizzerii din Bucuresti si alte 12 mari orase, branza folosita era, de fapt, un amestec de grãsime hidrogenata.
Acest ingredient este foarte ieftin, in comparatie cu branza naturala, aduce un profit urias comerciantilor, dar prezinta si riscuri mari.
Autoritatile au aplicat amenzi de aproape 700 de mii de lei si in speranta ca, de acum incolo, comerciantii vor inceta sa se mai joace cu sanatatea celor care le cumpara cu buna credinta produsele.