Petardele nu vor mai putea fi cumpărate

Acestă propunere aduce modificări în privința articolelor pirotehnice care pot fi deţinute şi utilizate de către persoanele care au împlinit 18 ani, precum şi cele care pot fi utilizate pentru organizarea de jocuri de articole pirotehnice.

Citeste si: Tragedie în Cluj: O tânără de 18 ani a murit după ce a căzut de la etajul unui bloc

Astfel, comercializarea articolelor pirotehnice din categoria P1 se va face doar către persoane fizice specializate, mai exact artificieri sau pirotehnicieni autorizaţi sau către persoane juridice autorizate în domeniu.

Cine va putea cumpăra artificii

Pentru ca articolele pirotehnice destinate vehiculelor să poată fi comercializate în continuare publicului larg, a fost introdusă excepţiea de comercializare la alin. 3 al art. 7 din Legea 126/1995.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Organizarea de jocuri cu articole pirotehnice din categoria F2 se va face doar după obţinerea unei autorizaţii din partea primăriei şi a inspectoratului de poliţie judeţean.

Citeste si: Crima care a zguduit Germania. Un român și-a ucis soția cu care avea doi copii

Cei care nu respectă legea riscă să fie pedepsiți cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si