Un condamnat la moarte din statul american Alabama este pe cale să devină primul om care a experimentat vreodată moartea cu o mască de nitrogen.

Citește și: VIDEO. Actrița de 42 de ani a fost concediată după ce șefii ei au văzut ce face în timpul liber

Kenneth Eugene Smith va fi primul condamnat la moarte din istorie care va execuat cu gaz azot sau nitrogen.

Apărătorii deținutului din Alabama spun că bărbatul este pe cale să se confrunte cu o metodă „de groază”, care aduce o moarte în chinuri.

Ei încearcă să-i convingă pe judecători să nu permită acest tip de execuție fără precedent, potrivit News.com.au.

Uciderea cu ajutorul nitrogenului este o metodă de execuție nemaivăzută până acum nicăieri în lume și, spun experții, este foarte dureroasă.

"Imaginează-ți asta. O mască etanșă este plasată peste nas și gură. Azotul gazos incolor și inodor curge în mască dintr-un rezervor similar cu cele folosite pentru umflarea baloanelor cu heliu. Știi că mori- te sufoci de moarte", au explicat specialiștii.

O nouă metodă de executare a condamnaților la moarte

Este o metoda neîncercată până acum, însă acest stat american tocmai a introdus-o pentru a executa deținuții.

Un criminal pe nume Kenneth Eugene Smith este pe cale să devină primul om care a experimentat asta vreodată.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Azotul reprezintă 78% din aerul inhalat de oameni și este inofensiv atunci când este inhalat cu niveluri adecvate de oxigen.

Dar inhalarea de azot pur golește rapid corpul de viață.

O organizație pentru drepturile omului descrie decizia statului Alabama de a executa deținuții în acest fel ca fiind alarmantă și inumană.

„Horor-ul este un eufemism”, a spus pastorul Jeff Hood, consilierul spiritual al lui Smith.

Kenneth Eugene Smith nu a putut fi ucis cu injecția letală, în 2022

Kenneth Eugene Smith fusese așezat pe patul morții și în noiembrie 2022, însă execuția sa din Alabama a fost amânată după ce oficialii s-au chinuit să găsească venele prizonierului și nu au reușit.

Moartea lui Kenneth Eugene Smith era programată pentru 17 noiembrie 2022, prin injecție letală. Cu toate acestea, după ce oficialii au petrecut 90 de minute încercând să-i livreze cocktailul mortal, au fost forțați să anuleze lucrurile.

La momentul respectiv, directorul unui ONG umanitar, Maya Foa, a declarat: „Supunerea unui prizonier la trei ore de durere și suferință este definiția unei pedepse crude și neobișnuite. Statele nu pot continua să pretindă că practica odioasă a injecției letale este umană în vreun fel uman.” 

După un an și câteva luni, lui Smith i s-a pregătit o moarte și mai crudă: cu mască de nitrogen.

Kenneth Eugene Smith nu a putut fi ucis cu injecția letală, în 2022

Kenneth Eugene Smith nu a putut fi ucis cu injecția letală, în 2022

Pentru ce crimă a fost condamnat Smith la moarte în statul Alabama

Kenneth Eugene Smith, în vârstă de 59 de ani, a fost condamnat la moarte pentru uciderea lui Elizabeth Sennett, pe 18 martie 1988, în comitatul Colbert, Alabama.

El fusese plătit să comită crima, banii venind chiar de la Charles Sennett Sr., soțul lui Elizabeth. Acesta l-a recrutat inițial pe alt bărbat, Billy Gray Williams, pentru a-și ucide soția.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Williams, la rândul său, i-a recrutat pe Smith și John Forrest Parker pentru a comite crima.

Smith și Parker au înjunghiat-o mortal pe Elizabeth Sennett în casa ei din districtul Colbert. Fiecare dintre ei a primit doar 1.000 de dolari pentru uciderea femeii de 45 de ani. 

Crimă pentru 1.000 de dolari

Crimă pentru 1.000 de dolari

La o săptămână după uciderea lui Elizabeth Sennett, Charles Sennet Sr. s-a sinucis când a aflat că este suspect în crimă.

Billy Gray Williams a fost condamnat la viață fără eliberare condiționată și a murit în închisoare în noiembrie 2020 din cauza unei boli.

Smith și John Forrest Parker au fost amândoi condamnați la moarte. Parker a fost executat prin injecție letală în iunie 2010, iar pe Smith îl așteaptă o execuție cum nu s-a mai pus în practică până acum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si