În Grecia se pare că a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile. Măsura adoptată, în timp ce alte țări își doresc o săptămână de lucru mai scurtă, a revoltat pe toată lumea, considerând decizia drept o barbaritate, potrivit informațiilor transmise de theguardian.com.

Șase zile pe săptămână, la muncă. Măsura adoptată de Grecia

În Grecia a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile.

Astfel, angajatorii pot impune angajaților să lucreze mai mult cu o zi, ajungând la 48 de ore muncite pe săptămână.

Citește și: Incident șocant pe plaja din Năvodari! O femeie a atacat un copil după ce a stropit-o cu apă, furioasă că nu poate face poze

A fost introdusă săptămâna de lucru de 6 zile

[Sursa foto: istockphotos]

Decizia a revoltat pe toată lumea, având în vedere faptul că Grecia s-ar afla într-o gravă criză financiară, potrivit aceleiași surse.

Akis Sotiropoulos, membru al comitetului executiv al sindicatului funcționarilor publici Adedy, a declarat că măsura nu este favorabilă Greciei, care ajunge să facă opusul celorlalte țări. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Nu are niciun sens. Când aproape orice altă țară civilizată adoptă o săptămână de patru zile, Grecia decide să meargă în altă direcție”, a declarat Akis Sotiropoulos, potrivit aceleiași surse.

De cealaltă parte, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat că măsura adoptată a fost necesră, având în vedere populația în scădere și lipsa de muncitori calificați, susținând că este „bombă cu ceas”.

Citește și: Un jandarm ar fi lovit o femeie într-un restaurant, la un eveniment! Victima a depus plângere la Parchetul Militar

Om care muncește în fabrică FOTO SIMBOL

[Sursa foto: istockphotos]

Conform aceleiași surse, săptămâna de lucru de șase zile s-ar aplica doar întreprinderilor private, care oferă sevicii non-stop.

În ceea ce privește personalul din industrii și fabrici selectate, săptămâna de lucru extinsă va înseamna efectuarea de două ore suplimentare pe zi sau, precum în cazul întreprinderilor private, o tură suplimentară de opt ore. În acest caz, angajații vor fi recompensați.

Prim-ministrul a declarat că va face demersurile necesare pentru că angajații puși în situația de munci șase zile pe săptămână să fie recompensați corespunzător.

„Nucleul acestei legislații este prietenos pentru lucrători, este profund orientat spre creștere. Și aduce Grecia în concordanță cu restul Europei”, a declarat prim-ministrul, Kyriakos Mitsotakis, conform aceleiași surse.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si