Cercetătorii au încercat să clarifice daca este mai bine să dormim cu hainele pe noi sau fără. Rexzultatul tuturor studiilor pe car le-au făcut arată că dormitul fără haine aduce o mulțime de beneficii, printre care:

Te odihnesti mai bine
Un studiu realizat in cadrul Universitatii din Rochster a constatat ca atunci cand dormim, creierul elimina toxinele reziduale acumulate pe parcursul unei zile solicitante din punct de vedere intelectual.

In cazul lipsei unui somn de calitate, toxinele raman in creier, ducand la diminuarea capacitatii de gandire. Acest lucru incetineste capacitatea de a procesa informatii si a rezolva probleme, ucide creativitatea si degradeaza starea de spirit.

Citeste si: Fenomen care se întâmplă o data la 60 de ani. Un aisberg gigant s-a desprins dintr-o calotă

Temperaturii pielii asigura un somn profund si reduce numarul de treziri pe timpul noptii. A dormi in pielea goala este o modalitate buna de a scadea temperatura pielii.

Citeste si: Uraganul care va lovi România în zilele următoare. Uraganul Lorenzo va pătrunde în Europa

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Diminuarea stresului

Stresul afectează mult orgtanismul ducând la degradarea sistemului imunitar, creste riscul de boli de inima, depresie si obezitate. Cu alte cuvinte, stresul creste nivelul cortizonului.
În momentul în care dormi dezbrăcat, temperatura corpului rămâne la un nivel optim astfel incat corpul tau sa elibereze cortizon in conditii normale. Daca dormi supraincalzita, nivelul de cortizon tinde sa ramana ridicat chiar si dupa ce te trezesti.

Citeste si: VIDEO| Compania din România cu cei mai fericiți angajați

Pielea respira

Partile intime, subratul si picioarele nu prea au contact cu aerul de-a lungul zilei si de cele mai multe ori sunt acoperite cu mai multe straturi de haine.

Citeste si: Şase luni de când Andreea a murit la Paris, încercând să facă o poză. Mesajul sfâşietor transmis de iubitul ei

Te ajuta sa arzi calorii

Sa dormi dezbracata te poate ajuta sa scapi de kilogramele nedorite. Cercetatorii de la Institutul National de Sanatate din S.U.A. au constatat ca mentinerea unei temperaturi scazute in timp ce dormim accelereaza metabolismul. Acesta incearca sa mentina corpul cald si astfel arde calorii.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si