„Dupa parerea mea, la care tin destul de mult, chiar daca-s subiectiv din cand in cand, asa se faceau micii odata, chiar si-n Muntenia, cu smantana nefermentata. Frisca asta fermenta, micii cresteau si se faceau pufosi, avand un gust bun si sanatos, scrie Adevarul.

Chimicalele ca bicarbonatul au infectat tarziu bietul mic si i-au balacarit prospetimea si finetea naturale“, scria Radu Anton Roman.

Ingrediente: 1 kg carne de vaca (gat, coada, antricot) 500 g carne porc (pulpa)

1 varf de cutit de chimen pisat

1 lingurita de boia

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

1 lingurita de cimbru uscat

1 varf de cutit de ienibahar

1 capatana de usturoi,

sare, piper, dupa pofta

2 linguri de smantana nefermentata (frisca)

4 linguri de supa carne

Mod de preparare: Se toaca repetat carnea, de 3-4 ori, se sareaza, se lasa sa respire la rece 5 ore. Se amesteca cu restul bunatatilor (mai putin frisca) si se mai toaca o data si iar se lasa o noapte, la rece, sa se primeasca intre ele.

Se freaca cu frisca neindulcita, indelung, sa se infoaie, si se lasa la hodina si-o noapte. Acum sunt numai buni de jar, iar ca fagul de Nasaud nu stiu vreun lemnut sa arda.
Se dau la masa cu pita si hrean. Pofta buna!"

Renumit prin vinurile sale albe si seci, deosebit de expresive, Ardealul e totusi matca tariilor de fructe, a rachiurilor dublu distilate din prune amestecate, cel mai des, cu mere si pere.

Continuati totusi sa insistati sa va recomand un vin la mititeii acestia? O Feteasca Regala de Apold, sa scartaie intre dinti de seaca si sa lumineze primavaratic", scria Radu Anton Roman.

Gazetarul, indragostit de bucatarie in cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic. in 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrari recente ale gastronomiei romanesti “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si