Close sidebar
Close sidebar

„Eu nu mă păzesc de coronavirus, că nu am timp". ÎPS Teodosie șochează din nou (VIDEO)

ÎPS Teodosie a fost iritat de întrebările jurnalişilor referitoare la COVID-19. „Lăsaţi întrebările astea despre boală, fără sens. Degeaba ne distanţăm dacă stăm în frig”, a spus IPS Teodosie după slujba de Sf Andrei.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie, aflat în centrul atenţiei de la începutul pandemiei de COVID-19, a declarat luni, 30 noiembrie, că el nu se protejează într-un mod anume de această boală.

Eu nu mă păzesc, că nu am timp. Sigur, nu stau aproape de ceilalţi, dar Sfânta Împărtaşanie zilnică mă păzeşte cel mai mult. În Sfântul Potir nu e niciun microb, e dovedit ştiinţific. Ştiinţa e de la Dumnezeu, nu de la oameni. Să nu vă înspăimântaţi peste măsură de boala care este. Să ne păzim, dar să nu ne temem. Să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor”, a declarat ierarhul la finalul slujbei.

Teodosie, greu de înduplecat de autorități 

Întrebat dacă ar avea pe conştiinţă o persoană infectată cu SARS-CoV-2 la acest pelerinaj, persoană care ar deceda din cauza virusului, arhiepiscopul a răspuns scurt: „Nu. Dacă a venit la Sfântul Andrei o persoană, a venit să-l caute pe Dumnezeu. Aici s-a întâlnit cu Dumnezeu”, a spus ierarhul ortodox.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Tradiții de Sfântul Andrei. Acasă la Svetlana Karahan

Scandal înainte de Ziua Sf. Andrei

Arhepiscopul Tomisului, care de zile în șir militează pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, de la peștera din județ, a fost oprit de un filtru al poliţiei pe traseu.

Toţi cei aflaţi în maşină au fost legitimaţi şi li s-au verificat declaraţiile pe proprie răspundere.

La liturghia de duminică, credincioșii au fost mai puțini decât în alți ani. Locurile la slujbă din exterior au fost bine delimitate iar distanța s-a păstrat riguros, sub privirile atente ale forțelor de ordine. La finalul slujbei, însă,  arhiepscopul a mai lansat un îndemn:  ca oamenii să vina la pelerinaj.

" Am poposit anul acesta cu o zi mai înainte că să pregătim această sărbătoare fiind atâta nesiguranță și atâtea îndoieli. Astăzi am venit în recunoaștere, mâine va veni popor mult", a mai spus IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Îndemnul său nu a avut ecou peste tot. Autoritățile locale au interzis participarea la pelerinaj a altor enoriași în afara celor care au domiciliul în localitatea Ion Corvin.

Județul Constanța are cea mai mare rată de infectări la nivel național și 18 localități în carantină.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI