Close sidebar
Close sidebar

Eugen Nicolicea, propus de PSD ministru al Justiției, în locul lui Tudorel Toader

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că, în urma acuzaţiei de blocare a unor acte normative, în Comitetul Executiv al PSD s-a votat pentru demiterea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției. Eugen Nicolicea a fost propus pentru a-l înlocui.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Viorica Dăncilă speră ca propunerea de demitere să fie „dublată și de demisie”, relatează news.ro. Premierul a adăugat că va avea o discuţie cu Tudorel Toader, în cursul zilei de miercuri, şi că „în mod normal dânsul ar trebui să-şi dea demisia”.

Întrebată unde a greşit Tudorel Toader, Viorica Dăncilă a spus că acesta „a greşit atunci când a spus că va face anumite lucruri şi nu le-a finalizat”, referindu-se la două ordonanțe de urgență privind justiția anunțate de ministru. 

Citeste si: PSD a decis adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanţă de Urgenţă şi reorganizarea structurilor din teritoriu ale ministerelor

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Solicitată să precizeze dacă cele două ordonanţe de urgenţă sunt prevăzute în programul de guvernare, Dăncilă a spus: „Cred că nu aţi văzut un program de guvernare în care să fie scrisă fiecare ordonanţă de urgenţă, deci nu-mi cereţi să răspund la ceva care nu a existat până acum şi nu există.

În programul de guvernare se spune că vom face dreptate până la capăt, asta înseamnă că vom înlătura nedreptăţile care au fost făcute”.

Eugen Nicolicea, în locul lui Tudorel Toader. Ce schimbări vor mai fi în guvern

Eugen Nicolicea ar putea fin coleg în echipa guvernamentală remaniată cu alte două nume noi. Oana Florea o va înlocui pe Rovana Plumb la Ministerul Fondurilor Europene, iar Liviu Brăiloiu o va înlocui pe Natalia Intotero la Ministerul pentru românii de pretuttindeni.

Natalia Intotero şi Rovana Plumb candidează la alegerile europarlamentare de luna viitoare.

Viorica Dăncilă a mai spus că speră ca preşedintele Klaus Iohannis să accepte nominalizările pentru noii miniştri. „Trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să înţeleagă că este o decizie politică, este decizia primului-ministru şi că trebuie să existe o colaborare şi trebuie să accepte aceste nominalizări”, a adăugat Dăncilă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI