Curtea de Justiție Europeană a anulat în anul 2020 un pact privind transferul de date între UE și SUA numit Privacy Shield din cauza îngrijorărilor europenilor legate de practicile de spionaj ale americanilor. Decizia Curții a făcut și ca Meta, compania care deține Facebook, și alte firme americane să nu mai poată folosi cu aceeași ușurință un instrument juridic numit „clauzele contractuale standard” (SCC).

Facebook nu va mai avea acces la acest instrument pentru a realiza transferul de date personale către SUA.

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 8 iulie 2022. Cum evoluează euro şi dolarul? Surpriză la casele de schimb!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Compania Meta a repetat avertizările potrivit cărora o astfel de decizie va duce la terminarea serviciilor sale în Europa, inclusiv Facebook și Instagram.

„Dacă un nou cadru legal transatlantic de transfer de date nu va fi adoptat și nu ne vom putea baza pe SCC sau pe alte metode alternative de transfer de date din Europa în SUA, este foarte probabil să nu mai putem oferi o parte dintre cele mai importante produse și servicii, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa”, a informat Meta.

Uniunea Europeană negociază cu SUA pentru a ajunge la un nou acord

Uniunea Europeană negociază cu SUA pentru a ajunge la un nou acord deja de mai mult timp. Dezbaterile au loc pe baza transferului de date ce i-ar permite companiei Meta să trimită date de partea cealaltă a Atlanticului indiferent de hotărârile Curții din Irlanda.

Citeste si: Rabla pentru electrocasnice, o nouă etapă. Ce aparate noi poți să îți cumperi cu bani de la stat

Bruxelles și Washington au ajuns la o înțelegere în luna martie asupra unui acord preliminar la nivel politic, dar nu au reușit încă să definitiveze toate detaliile și este improbabil ca cele două părți să semneze acordul final până la sfârșitul anului.

Citeste si: Fenomene meteo extreme în Europa. Italia a fost lovită de o grindină uriașă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si