Close sidebar
Close sidebar

Evacuare in masa din Catalonia. Apel la solidaritate pentru romanii din Diaspora

FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) face un apel catre toti romanii care locuiesc in Spania si care stiu locuri de munca în peninsula, sa se puna in legatura cu noi, sau sa ofere prin intermediul retelelor de socializare locuri de munca tuturor romanilor care locuiesc in zona Cataluniei si doresc sa plece in alta zona a Spaniei.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Dupa un referendum ilegitim, pe 1 octombrie, dupa cateva saptamani de incertitudine politica, Parlamentul Catalan a declarat astazi independenta Cataloniei.

In acelasi timp Guvernul central de la Madrid a propus iar Senatul a aprobat activarea articolului 155 pentru Catalunia, ceeace insemna destituirea Presedintelui Guvernului Catalan, cat si a ministrilor lui dizolvarea Parlamentului Autonom, si Alegeri Anticipate pe 21 Decembrie.

Tensiunile politice din ultimele zile au facut ca peste 1800 de firme sa plece din zona Cataluniei in alte parti ale Spaniei. Chiar si cele doua banci Caixa si Sabadel au parasit Catalunia, schimbandu-si sediul la Madrid.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In Spania locuiesc peste un milion de romani, iar in zona Cataluniei sunt peste 150 000. Cu toate ca romanii din zona Cataluniei formeaza o comunitate puternica si bine integrata romanii nu au fost chemati sa participe la referendumul de pe 1 octombrie pe motivul ca nu sunt cetateni, ci doar rezidenti.

Chiar daca Guvernul de la Madrid a transmis nenumarate mesaje optimiste, credem ca somajul va creste considerabil in zona Cataluniei în urmatoarele zile, iar primii care vor avea de suferit vor fi romanii. Vrem sa venim in sprijinul lor si sa le oferim posibilitatea sa lucreze în alte zone ale Spaniei, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI