Evaluarea Nationala 2008. Ioana Parvulescu este eseista, publicista si critic literar. Ioana Parvulescu, autoarea romanului “Inocentii”,  este si profesor la Universitatea Bucuresti.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Inocentii” de Ioana Parvulescu a fost primul subiect la proba de limba romana de la Evaluarea Nationala 2018.

“Inocentii“ e al treilea roman publicat de Ioana Parvulescu, dupa “Viata incepe vineri“ (2009) si „Viitorul incepe luni“ (2012).

Evaluare Nationala 2018. Ce spune Ioana Parvulescu despre romanul sau, subiect la examen

Despre romanul din care un fragment a fost dat astazi la Evaluare Nationala, autoarea spunea, recent, intr-un interviu, ca are un caracter autobiografic, dar este o fictiune. “Mi-am dat seama ca singurele lucruri cu adevarat reale sunt casa, strada Maiakovski pe care am copilarit si niste obiecte din casa. Sigur ca exista niste modele ale personajelor, dar acolo intervine imaginatia. Aici intervine creatia”, povestea Ioana Parvulescu despre romanul “Inocentii”, care a fost subiect la Evaluarea Nationala 2018.

Evaluare Nationala 2018. Ce trebuiau elevii sa faca la primul subiect

La proba de limba romana, de la Evaluare Nationala, elevilor li s-a dat, la primul subiect un fragment din romanul “Inocentii”.

Pe baza acestui text, au trebuit sa raspunda la mai multe intrebari, dar si sa redacteze “o compunere de minim 150 de cuvinte, in care sa argumentezi apartenenta la genul epic a textului dat”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si