Close sidebar
Close sidebar

Evaluare Națională 2020. Trei elevi nu au fost lăsați să intre la proba de Matematică

Trei elevi nu au putut intra la examentul e Matematică a Evaluării Naționale, miercuri, după ce au avut peste maximul permis al temperaturii.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Conform informaţiilor primite până acum, trei candidaţi au avut temperatura peste maximul admis: 1 candidat din judeţul Sălaj, 1 candidat din judeţul Timiş, 1 candidat din judeţul Vaslui”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Ministerului Educației.

Citeste si: Ministerul Educaţiei: Numele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat

Aceştia au precizat că vor actualiza informaţiile pe măsură ce se centralizează din întreaga ţară.

La proba de Limba şi literatura română, susţinută luni, o elevă din Constanţa a avut temperatura peste 37,3 şi nu a fost primită la examen.

În cursul zilei de joi, peste 10.000 de elevi sunt aştetaţi să susţină proba de Limba şi literatura maternă. 

Probe Evaluare Națională

La Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: EDU.ro Subiecte Evaluare Naţională 2020 Matematică: Varianta 1 JPG

Examenul a început luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică. 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 4.337

de centre de examen.

Contestații Evaluare Națională

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Citeste si: Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2020. Subiectul 3: Paralelogramul

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00- 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00- 12:00).

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI