S-a dat startul evaluărilor naționale. „Prima probă scrisă (limbă şi comunicare) se adresează elevilor din clasele a VI-a (EN VI) şi începe miercuri, 12 mai. Următoarea probă (matematică şi ştiinţele naturii) are loc joi, 13 mai. Cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, mesaj pentru elevii din România: „Cred că trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a transmis că în fiecare judeţ, dar şi în municipiul Bucureşti, comisiile de examen au stabilit un interval orar unic pentru desfăşurarea testelor. Acest lucru este valabil pentru toate unitățile de învățământ. În majoritatea judeţelor Evaluarea Națională începe la orele 10:00 sau 11:00.

Citeste si: Ministrul Educației anunță unele modificări pentru elevii din clasele terminale

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

„Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Evaluarea Națională a elevilor din România

Testele Evaluării Naționale sunt emise de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). Examenele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru rezolvare. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Citeste si: O nouă propunere legislativă: Vacanțe decalate pentru elevi

evaluarea națională limba română a elevilor
Evaluare Națională la Limba Română.[Sursa foto: PixaBay]

Conform oficialilor, rezultatele primite la evaluări nu se vor afișa, nu se vor comunica public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare. În situațiile în care este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Citeste si: Decizie de ultim moment! Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză vaccinarea? Ministrul Educației a dezvăluit totul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si