Close sidebar
Close sidebar

Evenimentul caritabil “Balul Bucuriei” susţine copiii cu autism din centrele ATCA

ATCA - Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată, organizaţie non-profit dedicată recuperarii copiilor cu tulburări din spectrul autist, organizează a doua ediţie a Balului Bucuriei. Evenimentul caritabil va avea loc pe 17 noiembrie 2017 şi este desfăşurat în parteneriat cu Palatul Ghica Tei şi Eldema Events.

Sara Andreescu,


DISTRIBUIE
acest articol

Balul Bucuriei are scopul de a strange fondurile necesare terapiei de recuperare neuro-psihică a 139 de copii din centrele de terapie ATCA din Bucureşti, pentru anul 2018. La eveniment vor fi prezente personalităţi din mediul de afaceri, diplomatic, cultură, artă, sport şi divertisment.

 

Oricine îşi doreşte să petreacă o seară elegantă, într-o atmosferă de poveste, şi să susţină, în egală măsură, o cauză caritabilă, poate achiziţiona un bilet de intrare a cărui valoare este de 200 lei. Fiecare bilet cumpărat asigură două zile de terapie pentru un copil cu autism. Mai multe detalii despre înscrieri sunt disponibile aici sau aici.

 

Programul evenimentului va cuprinde un concert solo al Teodorei Buciu, câştigătoarea concursului "Vocea României" 2016, dansuri contemporane ale balerinilor de la Arthur Murray Dance Centers, un recital de vioară electrică susţinut de Grazziela, momente artistice ale copiilor din centrele ATCA.

 

 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Balul Bucuriei va continua cu Licitaţia Bucuriei- invitaţii vor putea achiziţiona prin licitaţie obiectele donate cu generozitate de galeria de artă Artmark, atelierul Wagner Arte, Bookletta, actriţa Dorina Lazăr, istoricul Georgeta Filitti, pictorul Nicolae Blei, pictoriţa Ana Nicolau, dirijorul Tiberiu Soare, jucătorul de fotbal Ciprian Marica, echipa naţională de fotbal şi alţi reprezentanţi emblematici ai sportului românesc.

 

 

Amfitrionii evenimentului vor fi Veronica Soare, remarcabila susţinătoare a cauzelor sociale, şi actorul Silviu Biriş, îndrăgitul actor al Teatrului Naţional Bucureşti.

 

Fondurile strânse în cadrul Balului Bucuriei prin intermediul licitaţiei, biletelor de participare, donaţiilor şi  sponsorizărilor vor asigură continuarea programelor de terapie recuperatorie în anul 2018, pentru cei 139 de copii. Balul Bucuriei oferă şansa unei vieţi mai bune pentru fiecare copil cu autism din centrele ATCA.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

 

În urma primei ediţii a Balului Bucuriei, care a avut loc în 2016, au fost strânse fonduri în valoare de 40.000 de lei, suma fiind folosită în cursul acestui an pentru a susţine recuperarea copiilor cu autism cazuri sociale din centrele ATCA şi pentru achiziţionarea de licenţe pentru testele clinice ADOS (instrument esenţial de diagnostic pentru autism).

 

Despre ATCA

Înfiinţată în 2008, ATCA- Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenţie pentru copiii cu tulburări comportamentale şi din spectrul autist şi s-a specializat în domeniul de formare a terapeuţilor ABA (Applied Behavior Analysis) din România. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD şi ADD) sau sever (Autism) şi de a oferi cursuri de formare, metodologii şi instrumente actuale, dovedite ştiinţific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea şi managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicaţi în dezvoltarea copiilor atipici: părinţi, profesori, educatori şi terapeuţi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI