Experienta Exatlon vazuta live este absolut fabuloasa, insa pentru a lua parte la ea a trebuit sa ajungem in Republica Dominicana, locul in care timp de cinci luni s-a filmat show-ul care a tinut cu sufletul la gura intreaga Romanie.

Am fost cazati in Las Terrenas, iar de acolo am plecat zilnic catre locatiile in care au avut loc filmarile. In acest timp, am incercat sa intram in contact cu localnicii acestui orasel cosmpolit si sa aflam daca acestia stiu ceva despre Romania.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In Las Terrenas, televiziunea prin cablu, telefonia si internetul prin cablu au fost instalate in 2013, iar un an mai tarziu a fost construit un nou apeduct. Centrul orasului este plin de viata pe timpul noptii, insa putin dupa miezul noptii, localurile se inchid sau daca nu, lasa muzica in surdina. Cimitirul din oras este deja celebru in Republica Dominicana, fiind vopsit de un artist local care vinde tablouri chiar peste drum.

Langa acesta, tot vizavi de cimitir, se afla „La Bodega”, un club-restaurant cunoscut in zona, un fel de „loc al pierzaniei” pentru strainii care vin aici. In zona mai exista un supermarket, un magazin de bauturi si sediul politiei.

Localnicii nu prea au auzit de Romania, cu exceptia catorva europeni care si-au deschis afaceri aici. „Ceausescu, shot, dead”, ne-a spus un batranel nascut in Marsilia care detinea o terasa in centru.

Exista o mica comunitate de europeni care s-a mutat in Las Terranas si si-a deschis cate o mica afacere aici. Membrii comunitatii se intalnesc pe la o terasa si discuta despre ce s-a mai intamplat pe batranul continent, in rest nimeni nu pare prea interesat de „restul lumii”. In plus, daca nu cunosti spaniola, este greu sa-ti incarci si cartela de telefon.

In rest, nu prea s-a mai auzit de Romania pe aici. Este un sentiment ciudat sa stii ca tu esti personajul exotic din peisaj, iar oamenii te privesc cu maxima curiozitate. Chiar daca prima senzatie este una de nesiguranta, privind motocicletele care trec in viteza pe langa tine sau opresc sa te duca cativa kilomteri mai incolo pentru cativa pesos, in realitate locuitorii sunt pasnici si prietenosi.

Las Terrenas are un farmec pe care nu-l gasesti in alta parte. Poate o fi de la clima sau de la faptul ca soarele iti bate dimineata in geam de deasupra oceanului, insa Las Terrenas este genul din loc de unde n-ai mai pleca niciodata. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si