BIAS 2023- program complet. Vor fi două zile pline de show-uri aviatice spectaculoase. Mai mult, cei care vor veni vor putea vizita expoziția General Aviation Exhibition & Static Display.

Comandor Petrea Vasile, șef Serviciu Instrucții Aviație, de la Forțele Aeriene Române, a vorbit, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, despre BIAS 2023.

Program BIAS 2023: Ce aeronave vor putea fi admirate în cadrul spectacolului?

”Din partea Forțelor Aeriene, vor participa aeronave din dotare. Vom avea și invitați. Anul acesta, vom avea în flight display, o aeronavă PC-9 din partea Forțelor Aeriene Slovene. Din partea Forțelor Aeriene Române, vom avea F-16 Fighting Falcon, IAR-99 Șoim, IAR-99 STANDARD, aeronave de transport C-27J Spartan, C-130 Hercules, AN-26, aeronave școală IAK-52, cu elicoptere IAR-330 şi IAR-316 B.

Citește și: BIAS 2023. Ce trebuie să știi de la cel mai important eveniment aviatic din România

BIAS 2023 - Programul pentru vineri

BIAS 2023 - Programul pentru vineri

[Sursa foto: Forțele Aeriene Române]

De asemenea, o să avem și parașutiști, nu numai din partea Forțelor Aeriene, ci și din partea Jandarmeriei și Forțelor Speciale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În partea de static display, vom avea o gamă diversificată de aeronave românești și străine. Vom avea și aeronave aflate în serviciu, dar și aeronave istorice, printre care și reputatul MiG-21 LanceR. Anul acesta, probabil va fi ultima lui apariție în public. Vom mai avea toată gama de IAR330”, a declarat comandorul Petrea Vasile.

BIAS 2023 - Programul pentru ziua de sâmbătă

BIAS 2023 - Programul pentru ziua de sâmbătă

[Sursa foto: Forțele Aeriene Române]

Participanți din partea forțelor aeriene străine la BIAS 2023

”Din partea forțelor aeriene străine, vom avea aeronave din Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Iordania pentru prima dată.

Pentru ziua de vineri, când sunt programate antrenamentele, va fi deschis publicului show-ul, între 10-17. Pot veni și participa. Cu mențiunea că nu vom avea comentatori pe partea de flight display. În static display, va fi ca și în ziua show-ului, totul stabilit și expus. Sâmbătă show-ul se va încheia cu un foc de artificii”, a mai spus comandorul. 

Citește și: Cum va fi vremea la BIAS 2023. Ce se întamplă cu show-ul aviatic dacă va ploua pe 26 august?

BIAS 2023 - Expoziții spectaculoase

BIAS 2023 - Expoziții spectaculoase

[Sursa foto: Forțele Aeriene Române]

Program BIAS 2023, pe zile

Vineri, 25 august, vor fi antrenamente deschise publicului. Publicul poate vizita și expoziția General Aviation Exhibition & Static Display, între orele 10:00 și 17:00.

BIAS 2023, program spectaculos

BIAS 2023, program spectaculos

[Sursa foto: Forțele Aeriene Române]

Sâmbătă, 26 august, în intervalul 10:00 – 22:00, se desfășoară evenimentul principal aviatic. Accesul publicului la eveniment se va face începând cu ora 8:00.

Mii de oameni sunt așteptați la show-ul BIAS 2023

Mii de oameni sunt așteptați la show-ul BIAS 2023

[Sursa foto: Forțele Aeriene Române]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si