In articol:
- Ce dulciuri sunt ”vedetele” Crăciunului anul acesta?
- Secretele dar și prețurile cozonacilor delicioși
Gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Crăciun. Cele mai multe aleg să facă cozonacii chiar în Ajunul Crăciunului, astfel încât mirosul îmbietor să introducă membrii familie în spiritul sărbătorilor.
Ce dulciuri sunt ”vedetele” Crăciunului anul acesta?
Un cofetar cu o vastă experiență în domeniu, a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre ultimele tendințe în materie de dulciuri, dar a dat și câteva secrete din bucătăria sa, astfel încât cozonacii să iasă cât mai pufoși și mai arătoși.
”În perioada sărbătorilor, tradiționalul este la mare căutare. Pentru o perioadă limitată am pus la dispoziție cornulețe cu gem, plăcintele cu măr, sărățelele și bineînțeles cozonacii, atât cei clasici, dar și câteva variante reinterpretate cu pastă de fistic și ciocolată.
Citește și: Șocant! Praline de Crăciun cu viermi într-un supermarket din Satu Mare
Aceasta a precizat că pentru anul viitor deja are câteva idei creative, însă pe care le va dezvălui în apropierea Paștelui.
Secretele dar și prețurile cozonacilor delicioși
Pentru a avea cel mai reușit cozonac, însă este nevoie în primul rând de timp și de răbdare. Desigur, nu doar acestea fac diferența.
”Un mic secret prin care gospodinele să aibă niște cozonaci pufoși și crescuți sunt ingredientele de calitate ”, a explicat Nina.
Prețurile pentru cozonacii preparați de ea cu mare trudă variază în funcție de compoziția aleasă. De exemplu, cel cu fistic, glazurat cu fistic și ciocolată albă este 135 de lei și are o greutate de 1,3 kg.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
De Crăciunul mulți aleg să comande și torturi festive, care mai de care mai frumos decorate. Compozițiile sunt de-a dreptul delicioase.
”Procesul este unul lent. Având doar ingrediente naturale în atelier, după ce tortul este asamblat trebuie lăsat la temperatură scăzută pentru a se stabiliza. Ulterior, decorul este realizat fie din cremă, fie din pastă de zahăr. Timpul diferă în funcție de complexitate, dar minimul de timp pe care îl aloc pentru un decor este de 30 de minute. Un alt exemplu, timpul alocat pentru decorul unui tort de Crăciun anul acesta a fost de 2 zile. Aș spune că un tort festiv poate fi realizat în termen de 24 de ore, dacă decorul nu solicită atenție foarte ridicată la detalii. Cât despre compoziția aleasă, foarte des în ultima perioadă a fost signature cake-ul meu, Medovik”, a mai spus în cele din urmă cofetarul.