In articol:
- Ce avea la el Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins?
- Ce pedeapsă riscă mătușa edilului din Baia Mare?
Edilul din Baia Mare a fost prins de autoritățile din Germania, marți, 28 noiembrie, în jurul orei 18:30, după ce acesta a fost dat în urmărire internațională.
Ce avea la el Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins?
Cei doi au vrut să scape de mașină și să găsească un alt mijloc de transport pentru a fugi mai departe. Se crede că destinația finală ar fi fost Italia, mai exact insula Pantallaria, acolo unde primarul din Baia Mare ar avea și o proprietate.
La el, Cătălin Cherecheș avea un telefon mobil cu butoane care cu greu ar putea fi urmărit, dar și 3.262 euro, 21.500 forinți și câteva mii de lei. El avea și o legitimația emisă de Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul de Interne, filiala Maramureș, legitimația de deputat emisă de Parlamentul României, o carte de identitate emisă anul trecut de autoritățile din Italia, și mai multe mătănii.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Edilul și-ar fi cumpărat și din Ungaria două cartele pentru telefon.
Ce pedeapsă riscă mătușa edilului din Baia Mare?
Relația dintre el și mătușa din Germania era una foarte apropiată, dat fiind și faptul că acesta își dusese o mare parte din bani acolo. Se pare că femeia este o rudă apropiată, mătușa edilului, sora mamei lui Cherecheș, potrivit G4media.ro. Despre ce riscă ea în aceste condiții date a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, avocatul Adrian Cuculis.
”Dosarul penal, pe acesta trebuie să-l deschidă, dacă este cazul Poliția din România, nu are treabă poliția din Germania și atâta timp cât nu există un mandat în sensul acesta evident că nu avea cum să o rețină. Depinde la ce e complice, complice la trecerea frauduloasă a frontierei, complice la furnizarea unor documente în vederea trecerii frontierei în mod fraudulos, pentru că complicitate la altceva nu există. Adică la evadare, așa ceva nu există pentru că nu avem infracțiunea propriu-zisă. Dacă am fi avut o infracțiune propriu-zisă pe evadare, atunci ar fi fost complice la infracțiunea respectivă. Tăinuirea propriu-zisă dacă ar fi fost făcută într-o altă forma, respectiv vorbeam despre infracțiune de evadare, atunci da, dar ea nu a săvârșit o infracțiune acolo”, a spus Adrian Cuculis.
Citește și: Unde era soția primarului Cătălin Cherecheș când el era prins? S-a spus că și ea a părăsit țara
Astăzi, urmează ca instanța germană să confirme mandatul internațional de arestare a primarului din Baia Mare, a declarat Georgian Drăgan purtătorul de cuvânt al Poliției Române, la Antena 3 CNN. Decizia extrădării va fi luată de Tribunalul Munchen.
Citeste si: Veste rea pentru pensionarele cu venit de 2.000 de lei. Ce vor avea de plătit mai mult din 2025- kfetele.ro
Citeste si: Care este, de fapt, relația dintre Lavinia Pîrva și Andreea Bălan: "Mi-e colegă, dar..."- radioimpuls.ro
Și Alina Gorghiu a făcut declarații în acest sens. Aceasta spune că există două scenarii, primul fiind acela în care Cătălin Cherecheș poate fi adus în 10 zile în ţară, dacă el consimte la predare, dar dacă nu va accepta, atunci decizia cadru prevede un termen de 60 de zile.
Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru mită pe data de 24 noiembrie, momentul în care a fost și dat în urmărire generală. El ar fi părăsit țara înainte de decizia tribunalului, folosindu-se de documentele vărului său.