Dacă până acum valorile termice au fost mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, meteorologii vin cu vești imprevizibile! Așadar, vremea rea s-ar putea întoarce, însă acest scenariu este valabil doar pentru zona montană. 

Temperaturi ridicate în majoritatea țării, iarnă la munte?!

Specialistul Oana Păduraru a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre schimbările care vor avea loc în următoarea perioadă, dar și la ce să ne așteptăm de la vreme în ziua de Paște!

”Spre finalul săptămânii viitoare, adică în a doua jumătate a săptămânii, de joi, vineri, cam așa este posibil ca pe crestele montane să apară și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Însă, acestea nu vor fi consistente și având în vedere că acest episod de răcire nu este unul foarte lung, nu va persista zăpada, dacă e să se depună, dar vorbesc de crestele montane, adică la peste 1800 de metri ”, a explicat meteorologul.

Vremea Paște 2024

Imagine reprezentativă pentru zăpadă pe munte.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ce oraș din România a fost desemnat "cel mai urât din țară”?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, specialistul a explicat că temperaturile ridicate se vor menține în mare parte în jurul valorii de 21-22 de grade Celsius în ziua de Paște și 1 Mai, asta dacă nu apar ceva fenomene pe parcurs. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi normale pentru luna mai.

”Estimativ, pare că sunt temperaturi destul de apropiate de normele perioadei respective. Dacă în momentul de față avem norme la maxime între 11-19 grade Celsius și la minime între 0 și 7 grade Celsius, și acestea mai cresc cu vreo 3-4 grade până de Paște.

Deci ar trebui să ajungem la temperaturi normale care să depășească în partea de sud a țării 20 de grade, unde la 21-22 grade, iar în mod normal, minimele ar trebui să fie în primul rând pozitive, și să se încadreze undeva cam între 2-3 grade, până la cel mult 11 grade. Acest lucru ar însemna valori comparabile cu aceste norme pentru perioada respectivă și tot estimativ, dar este posibil să se mai schimbe lucrurile până atunci, se pare că vor fi cantități de precipitații în limite normale, nu se întrevede nimic spectaculos”, a precizat Oana Păduraru.

Vremea Paște 2024

Imagini reprezentative pentru vremea frumoasă.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Vremea se schimbă radical! Meteorologii ANM vin cu un anunț surprinzător. La ce să ne așteptăm, după temperaturile de vară din ultimele zile?

Sezonul estival vine cu temperaturi record

Șefa ANM a mărturisit că vara aceasta va fi una extrem de caldă, iar mercurul din termometre va trece de 35 de grade Celsius, ceea ce înseamnă valori mai ridicate decât anul anterior.

„Cu siguranță, vara va fi caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste 35 de grade Celsius. Ne amintim anii anteriori, în care vorbeam de posibilitatea ca în fiecare lună, anotimp sau sezon, să depășească recordurile înregistrate în anii anteriori și întotdeauna când aceste valuri de căldură apar mult mai timpuriu, mult mai devreme și sunt mai frecvente, iată, încă din lunile de primăvară, ele se prelungesc cu siguranță și vor avea efecte și în lunile de vară și chiar și debut de primăvară, în condițiile în care există o probabilitate foarte ridicată ca 2024 să înregistreze noi recorduri și să fie potențial mai cald decât 2023, atât la nivel mondial, dar și în țara noastră”, a spus Elena Mateescu, potrivit Romania Tv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si