Dacă timp de aproape trei ani, pandemia de Covid-19 a avut influențe la nivelul sectorului turistic și nu numai, oamenii au fost nevoiți să își schimbe preferințele în funcție de restricții. Însă, imediat cu ridicarea lor, turiștii au fost dornici să viziteze acele țări și destinații care se aflau pe lista lor de dorințe.

Răzvan Pascu, agent de turism, a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre preferințele românilor, despre bugetul lor dar și despre rezoluțiile pe anul 2023.

Destinațiile exotice, în topul preferințelor românilor

”Ulterior ridicării acestor restricții, multe dintre destinațiile spre care au optat românii în ultima perioadă au fost cele care au avut granițele închise și pe care călătorii își doreau să le viziteze. Așa se face că, la final de 2022 am văzut în lista preferințelor românilor destinații exotice precum Seychelles, Israel, Japonia și chiar Australia, țări care au fost închise până spre jumătatea anului trecut ”, a precizat agentul de turism.

Citește și: Vești bune pentru angajații din domeniul privat. Ei ar putea primi vouchere de vacanță

Răzvan Pascu - agent de turism

Răzvan Pascu - agent de turism

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

De asemenea, destinațiile exotice, sunt la mare căutare de turiști și anul acesta.

Printre destinațiile preferate de turiști și în acest an se numără: ”Tanzania & Zanzibar, Japonia, Coasta de Vest a SUA, Iordania, America de Sud (Brazilia si Argentina) și Mexic.

În toate aceste destinații noi avem excursii anul acesta, și toate sunt aproape sold-out. Alte recomandări mai puțin exotice și ceva mai aproape, dar nu mai puțin ofertante ar fi Irlanda, Dubai și Laponia în decembrie”, a mai adăugat acesta.

Croazierele, tendința anului 2023

Pentru anul 2023, cei mai mulți turiști sunt tentați să aleagă croazierele deoarece în acest fel pot vedea mai multe țări și pot avea o experiență mai diversificată.

”Cu siguranță că anul acesta vor reveni în tendințe și croazierele, un mod inedit de a vizita mai multe țări, într-o singură vacanță. Noi plecăm de Paște într-o croazieră în câteva insule din Caraibe, una dintre cele mai apreciate destinații când vine vorba de acest gen de vacanțe”, a explicat Răzvan Pascu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În anul 2023, turiștii preferă Tanzania & Zanzibar, Japonia, Coasta de Vest a SUA, Iordania, America de Sud și Mexic

În anul 2023, turiștii preferă Tanzania & Zanzibar, Japonia, Coasta de Vest a SUA, Iordania, America de Sud și Mexic

[Sursa foto: PixaBay]

”Românii pun tot mai mult accentul pe calitate și apreciază când primesc puțin mai mult decât li s-a promis. Când lucrezi în servicii e important să fii conștient ce își doresc clienții tăi și să încerci pe cât posibil să le oferi valoare adăugată. Nu mai este atât de mult vorba doar despre prețuri mici și vacanțe all-inclusive, ci și despre experiențe, timp de calitate, conectare cu sine, relaxare și zâmbete”, a mai spus agentul de turism.

Întrebat care ar fi cea mai ciudată cerință pe care o au turiștii în momentul în care își planifică o vacanță, Răzvan Pascu a spus că cerințele sunt diverse, nu neapărat ciudate.

Citește și: Un pilot a întors avionul în mijlocul zborului pentru ca pasagerii să poată vedea aurora boreală

”Eu spun adesea că suntem cu toții diferiți, din fericire.

Ca atare, nu aș putea spune că o cerință este mai ciudată decât alta. Fiecare dintre noi avem valori diferite, ce mi se pare mie ciudat, poate altuia i se pare perfect normal. Probabil cel mai deplasat mi se pare să vrei să ai parte de o experiență premium, dar să arunci cu noroi în cei care îți comunică prețurile pentru o astfel de vacanță. Există vacanțe și destinații pentru toate bugetele, fiecare e liber să aleagă ce vrea și de la cine vrea”, a precizat acesta.

”De asemenea, mai sunt români care condamnă că sunt promovate vacanțele peste hotare și nu în România și chiar mă trag și pe mine la răspundere pentru asta, deși personal promovez și România ori de câte ori am ocazia”, a mai adăugat Răzvan Pașcu.

Pentru o destinație exotică, turiștii trebuie să plătească în medie 4000 de euro/persoană

În ceea ce privește bugetul alocat unei vacanțe, agentul a spus că prețul depinde foarte mult de destinații și de servicii. Iar dacă vorbim despre o destinație exotică, prețul ar putea fi, în medie, de 4000 de euro de persoană.

La final de 2022 în lista preferințelor românilor s-au aflat destinații exotice precum Seychelles, Israel, Japonia și Australia

La final de 2022 în lista preferințelor românilor s-au aflat destinații exotice precum Seychelles, Israel, Japonia și Australia

[Sursa foto: PixaBay]

”Depinde foarte mult cu ce tip de turist avem de-a face și care sunt preferințele acestuia, ce tip de sejur își dorește, destinația în sine și, de asemenea, dacă este interesat de un regim all-inclusive sau nu. Aș zice că ar fi mai bine să nu ne dăm cu părerea dacă o vacantă sau destinație este scumpă, ci mai degrabă să spunem dacă ne permitem sau nu acel tip de servicii. Din fericire, există destinații și servicii pentru toate buzunarele”, a răspuns acesta.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: Iți dorești să te bucuri de frumusețea Clujului, în ritmul tău? Iată ce obiective nu trebuie să ratezi!

”O vacanță de 2 săptămâni într-o destinație exotică, premium, care costă 4000 euro/persoană poate fi scumpă pentru cineva care trăiește din salariul minim și ieftină pentru cineva care are venituri cu mult peste medie”, a mai adăugat el.

Cuplurile aleg pentru luna de miere, destinațiile exotice

Pentru luna de miere, cuplurile își doresc peisaje desprinse din povești, în general cu mare și plaje.

O vacanță de 2 săptămâni într-o destinație exotică, premium costă 4000 euro

O vacanță de 2 săptămâni într-o destinație exotică, premium costă 4000 euro

[Sursa foto: PixaBay]

”Cel mai adesea pentru luna de miere se optează pentru destinații exotice, cu peisaje idilice. Destinații preponderent de plajă sau plajă combinată cu ceva variante de explorare. Seychelles, Maldive, Zanzibar sau Riviera Maya – Mexic, sunt printre cele mai iubite destinații pentru luna de miere”, a spus Răzvan Pascu.

Iar dacă ne dorim o vacanțe în destinații la prețuri accesibile, sunt șanse mai mari să găsim variante optime ca preț pentru Zanzibar, Mexic, Thailanda, Republica Dominicana și Thailanda.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si