Anul acesta de Crăciun, Stirilekanald.ro vă prezintă poveștile și amintirile unora dintre cei mai cunoscuți oameni din România, oferindu-ți șansa să îi cunoști așa cum rar ai ocazia!

Dan Antonescu s-a ocupat de rezolvarea unora dintre cele mai dificile și înfricoșătoare crime din România. Fostul șef de la Omoruri a apărut adesea în spațiul public și este deja cunoscut pentru opiniile și ipotezele sale în cazuri celebre de omor.

Deși se numără printre personalitățile prezente adesea pe micul ecran, Dan Antonescu nu a vorbit niciodată prea mult despre viața personală.

Nu sunt mulți cei care știu că fostul șef de la Omoruri a "ratat" adesea Crăciunul, Revelionul sau Paștele, făcând din marile sărbători zile lucrătoare. În exclusivitate pentru Stirilekanald.ro, Dan Antonescu și-a deschis sufletul și a povestit care sunt cele mai frumoase amintiri care îl leagă de Crăciun.

Dan Antonescu își amintește cum petrecea Crăciunul la Omoruri

Timp de mai bine de 20 de ani, criminologul nu a știut ce sunt zilele de sărbătoare, iar liberele legale s-au transformat adesea în zilele în care munceau și mai mult, tocmai ca să prindă criminalii. Pentru ei, cel mai important era ca oamenii de acasă să știe că sunt în siguranță și că orice pericol pe care l-au văzut în media a fost înlăturat.

Citește și: VIDEO: Suspectul în cazul asasinării lui Adrian Kreiner a fost dus înapoi la Timișoara. Polițiștii fac percheziții în locuința lui

"La mulți ani cu executare" a fost una dintre cele mai des folosite urări în branșă, iar astăzi Dan Antonescu mărturisește, în glumă, că regretă faptul că nu a înregistrat-o la OSIM. Adesea Crăciunurile și le petrecea încercând să rezolve crime și mai apoi făceau toate eforturile ca să prindă infractorii.

"În meseria aceasta, timp de 20 și ceva de ani, eu nu am știut că există și Crăciun sau Revelion sau sâmbete ori duminici. Abia când vedeam ghirlandele pe stradă sau plecam dimineața de la serviciu realizam că defapt trebuia să fac bradul sau să cumpăr cadouri pentru pom.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Am primit totuși cadouri în plan profesional. Am avut ghinionul și totodată șansa să fie comise fapte în perioadele de sărbători, mai ales la cele de iarnă și dacă pierdeam Crăciunul pentru că trebuia să lucrez la rezolvarea cazului, de multe ori de Revelion reușeam să ne bucurăm de câteva ore libere pentru că reușeam să introducem în arest câte un autor de faptă gravă, căruia, cu toată sinceritatea, îi uram: La mulți ani cu executare.

Chiar am folosit-o și eu și una dintre colegele mele chiar în noaptea de Revelion, în momentul în care să trăgeau artificiile. Lumea era fericită, toți erau cu familiile și noi la ușa arestului cu infractorii căruia îi uram un sincer La mulți ani, el ne-a mulțumit și când i-am spus cu executare, omul s-a albit la față", a povestit Dan Antonescu, în exclusivitate.

dan antonescu

Dan Antonescu

[Sursa foto: Captură YouTube / Antena 3]

Cadourile veneau mai mult de Revelion

De cele mai multe ori, "cadoul" pentru oamenii de la Omoruri venea de Revelion, atunci când reușeau să îi prindă pe făptași și să-i bage în spatele gratiilor. Dacă unul dintre cazuri era primit de Crăciun, era investigat și cercetat în zilele care, pentru mulți români, sunt libere legale de la stat.

Citește și: EXCLUSIV! Greșeala fatală făcută de asasinii lui Adrian Kreiner. Proba esențială în dosar: "Tensiunea sub care acționează îi face să ia decizii greșite"

Odată ce începeau cercetările, ancheta și puneau toate detaliile cap la cap, eforturile oamenilor dădeau roade așa că mulți dintre autorii faptelor comise de Crăciun erau prinși chiar în perioada Revelionului.  Când focurile de artificii din Capitală începeau și oamenii ciocneau cunoscutul pahar de șampanie, Dan Antonescu și colegii săi se aflau la ușa arestului, încercând să mai bage un infractor după gratii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

"Este un dar pe care de multe ori ni l-am făcut. Dacă îți dorești neapărat, îți poți face Crăciun și într-o zi de vară. Dacă nu ai avut timp și nu ți-a permis meseria să te bucuri de Crăciun, ți-l faci când vrei tu", a mai povestit Dan Antonescu.

brad de craciun

Un brad de Crăciun împodobit cu globulețe

[Sursa foto: PixaBay]

Dan Antonescu, lecție învățată în timpul sărbătorilor

Reputatul criminolog nu regretă nicio secundă viața pe care a trăit-o la Omoruri. Din contră, în anii de activitate, Dan Antonescu a învățat că poți să-ți faci Crăciun tot anul sau că fiecare zi poate fi o sărbătoare, atâta timp cât o petreci așa cum se cuvine.

Dan Antonescu spune că bucuria pe care o simțea în momentul în care știa că a mai eliminat un pericol nu se compară cu nimic.

"Am avut mult timp grijă ca alții să își poată face Crăciunul, Revelionul, Paștele și toate sărbătorile acestea mari liniștiți și împăcați cu ideea că pericolul care era anunțat de mass – media fusese înlăturat de noi", a explicat Dan Antonescu, în exclusivitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si