Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: Fermier disperat după ce un bărbat îi distruge culturile/ Elena Gustoiu: ”A intrat în solă, a culcat și a distrus grâul”

O femeie nu mai are liniște, după ce un alt fermier o împiedică să-și irige cultura de grâu și formează gropi imense cu excavatorul.

Stefania Pavel,

O femeie nu mai are liniște, după ce un alt fermier o împiedică să-și irige cultura de grâu și formează gropi imense cu mașina.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O femeie care lucrează 1000 de hectare de teren pe raza comunei Ograda, județul Ialomița este terorizată de un alt fermier care îi distruge toată munca. Elena Gustoiu, care este și membră a Asociației Forța Fermierilor nu înțelege de ce bărbatul recurge la astfel de gesturi, aproape zilnic de aproximativ o lună de zile.

Bărbatul ar fi pus obstacole în fața roților pivotului, pentru a împiedica irigatul

”Evenimentele s-au ținut lanț. Totul a început acum o lună de zile, când am dat drumul la irigat într-o solă de grâu și ne-am trezit cu un tractor John Deere în fața roții pivotului. Fermierul Cristudor Alexandru și-a parcat tractorul ca să ne împiedice irigatul. A intrat de-a curmezișul în solă, a călcat și a distrus grâul pentru a nu da voie pivotului să mai ude plantele.

Apoi a început să facă asta în aproape toate solele noastre. Cum porneam irigatul, dumnealui pândea momentul, punea obstacol în fața roților pivotului”, a povestit Elena Gustoiu. 

Citește și: Prezentarea Micului Dejun Tradițional Turcesc la Ambasada Republicii Turcia la București

Femeie a spus că a făcut plângere împotriva celui care îi distruge culturile fără scrupule, și speră ca bărbatul să fie pedepsit.

Totuși, Elena Gustoiu a identificat și o problemă în privința legislației.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

”El susține că parcelele pe care intră în sole sunt ale lui. Nu are acte, nu aduce notificări, poliția nu face nimic, iar el nu comunică cu noi. Pur și simplu ne distruge culturile în moduri demne de desenele animate. Toți fermierii din România lucrează teren agricol prin comasare. Adică, nu pe amplasament, există acorduri verbale, foarte rar scrise. Aceasta este o problemă, pentru că legislația nu ține pasul cu realitatea din teren și nu oferă posibilitatea unor legiferări, pentru că atunci când apar situații ca aceasta, să nu se ajungă la o escaladare de

genul acesta”, a mai spus agricultoarea.

”Este primul fermier care face așa ceva”

”Un fermier supărat din motive numai de el știute s-a trezit dintr-o dată să-și ia terenurile și să lucreze pe titluri de proprietate. Este un lucru imposibil, pentru că sunt fâșii pe câmpuri. Nu există posibilitatea lucrului în acest fel. Și el știe asta, toți fermierii știm asta. El ce face este să ne împingă cu ușa, metaforic vorbind, ca să calce pe noi și să ajungă la înțelegeri în privința terenurilor numai lui benefice. Lui întotdeauna i s-a oferit înțelegere când s-au făcut schimburi de teren. E prima dată când se întâmplă așa ceva pe câmpul nostru. Și cred că este primul fermier care face așa ceva , a precizat femeia.

Citește și: EXCLUSIV: Sute de elevi din mediul rural au putut vizita muzee cu realitatea virtuală/ Nicoleta Felea: ”Ne propunem să facilităm accesul la cultură al elevilor”

Totodată, Elena Gustoiu a povestit că de fiecare dată poliția a fost anunțată în momentul în care bărbatul a intrat pe culturile femeii, însă nimeni nu ar fi luat atitudine.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Femeia a povestit că de fiecare dată poliția a fost anunțată în momentul în care bărbatul a intrat pe culturile femeii, însă nimeni nu ar fi luat atitudine

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Dacă situația aceasta este ignorată de autorități în continuare, se va crea un precedent periculos pentru domeniul agricul. Ce face el e de natură penală”, a mai adăugat Elena Gustoiu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI