Livada cu Stele nu este doar un festival de muzică, ci și o platformă de solidaritate între artiști, public și comunitate”, așa descriu organizatorii festivalul ce se va desfășura la Nucșoara, la începutul lunii septembrie. O mulțime de artiști din România s-au alăturat cauzei și vor cânta gratis, fără niciun fel de onorariu, în cele trei zile de festival.

Valeriu Nicolae, voluntar și fondator Asociația Casa Bună, spune că o mare parte dintre copiii de care asociația se ocupă sunt la Nucșoara.

De aici, și ideea de a organiza festivalul în această zonă foarte frumoasă.

Valeriu Nicolae: ”Nucșoara e un loc minunat, foarte frumos”

”La Nucșoara, sunt o bună parte dintre copiii cu care lucrăm noi. Am ajuns acolo accidental, cumva, la începutul pandemiei. Ne-am îndrăgostit de locul acela și am început să facem o grămadă de lucruri acolo. Destul de aproape de Nucșoara este un alt loc unde lucrăm noi, la Câmpulung- Lerești.

Nucșoara - un cadru de vis

Nucșoara - un cadru de vis

[Sursa foto: Facebook - Livada cu Stele]

Citește și: EXCLUSIV- Maya are numai trei ani și are nevoie de ajutorul nostru. Mama fetiței: ”Îmi doresc să aibă un verticalizator, să nu îi lipsească ședințele de kinetoterapie și un cărucior cu rotile”

Nucșoara e un loc minunat, foarte frumos. Au norocul și de un primar care e gospodar. Așa am ajuns acolo. Comuna nu e foarte cunoscută și ar merita să fie mult mai cunoscută.

E cea mai apropiată comună de Vf Moldoveanu. Și am zis hai să facem un festival aici, să încercăm să aducem cântăreți și să strângem bani pentru Grădinița Bună”, spune Valeriu Nicolae.

Ce artiști vor urca pe scenă la Nucșoara?

Organizatorii spun că au fost surprinși de numărul artiștilor din România care au acceptat să se alăture cauzei și să cânte gratis în cadrul festivalului.

Vor urca pe scenă: VAMA, Irina Rimes,EMAA, Luna Amară, TAXI, Ada Milea, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Cristina Lupu, EYEDROPS, Soul Serenade, Rockabella, Ana Coman, Delta Pe Obraz, Leyah, Pixar Stelar, DJ Marinov, Stema, Blană Bombă, Dan Amariei DJ SET.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

O mulțime de artiști vor urca pe scenă

O mulțime de artiști vor urca pe scenă

[Sursa foto: Facebook - Livada cu Stele]

”Noi nu ne-am așteptat să avem atât de mulți oameni care să spună că vin pe gratis și cântă la Nucșoara. Am avut și o grămadă de alți oameni care au dorit să ajute. O să încercăm să facem și acțiune de ecologizare. O să avem tot felul de drumeții prin locurile cele mai frumoase din Nucșoara. Vom avea dezbateri seara cu niște oameni tare faini”, a mai declarat Valeriu Nicolae. 

În cadrul festivalului, vor exista activități sportive, cursuri de supraviețuire, prim ajutor și orientare, lecții de canto și de fizică, ateliere creative pentru copii si adulți, dezbateri cu jurnaliști, scriitori, profesori. Comunitatea locala și toți copiii sub 14 ani au acces gratuit.

Citește și: EXCLUSIV: Romii pregătesc festivalul Untold Romano la Cluj-Napoca/ Dragoș Roșianu: ”Ca și artiști, vrem să-l aducem pe Goran Bregović. Tot ce ține de organizare să fie pe stil romani”

Grădinița Casa Bună va fi înființată cu ajutorul banilor strânși la festival

”Dorim să facem și o Grădiniță Bună pentru că am observat că, acei copii care vin în programul nostru de grădiniță de o zi pe săptămână, au rezultate mult mai bune când încep școala”, mai spun organizatorii.

De asemenea, și comunitatea locală va fi foarte implicată în eveniment: ”Fără comunitatea locală nu avem cum să facem nimic. Nucșoara este casa Elisabetei Rizea și e o zonă foarte faină. Oamenii din Nucșoara vor ajuta. Vom avea și câțiva producători locali care vor găti. Noi de unii singuri nu am fi putut face nimic. Avem o mulțime de sponsori. E importantă și administrația locală care e dispusă să facă lucruri pentru comunitate”.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Casa Bună organizează festivalul

Casa Bună organizează festivalul

[Sursa foto: Facebook - Casa Bună]

400 de copii beneficiază de ajutorul Casa Bună

Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate din România. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă. Pe lângă asta, voluntarii asociației se ocupă și de sănătatea copiilor, cu tot ce înseamnă controale medicale.

”De la câțiva copii, am ajuns la 400 și ceva. Probabil vom atinge anul acesta 500. Facem meditații cu ei, tabere, controale oftamologice, stomatologice. Îi ajutăm când au nevoie cu operații. Îi îmbrăcăm și încălțăm de 3-4 ori pe an. Îi ajutăm și cu mâncare. Suntem foarte mulți, o grămadă de voluntari”, a mai declarat Valeriu Nicolae.

Citește și: VIDEO- Festivalul Untold și-a închis porțile: 400.000 de oameni s-au distrat în cele cinci zile de magie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si