Înalt Prea Sfințitul Teodosie a fost ținta mai multor acuze aduse în timpul perioadei de pandemie.

IPS Teodosie a câștigat și a treia contestație în dosarul cu Poliția Constanța

”Astfel se constată că un procent covârșitor din sancțiunile aplicate au caracter ilegal, iar pentru românii de rând înseamnă o poartă deschisă direct împotriva statului pentru plata unor despăgubiri în legatură cu tot fenomenul sancțiunilor abuzive.

Citește și: ÎPS Teodosie, răspuns după ce a fost acuzat că nu se implică în transferul preotului Cătălin Moroșan la un spital din București

Cu atât mai ferm după pronunțarea instanțelor de judecată, considerăm că amenzile au fost date în considerația persoanei IPS Teodosie și nu a “faptelor””, susține Av. Adrian Cuculis.

ÎPS Teodosie, răspuns după ce a fost acuzat că nu se implică în transferul preotului Cătălin Moroșan la un spital din București

Potrivit avoatului Adrian Cuculis, Arhiepiscopul Tomisului nu are competențe medicale, motiv pentru care nu se poate pronunța în ceea ce privește actul medical, Înaltpreasfinția sa având încredere în medicii care se ocupă de preotul Cătălin Moroșan.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: ÎPS Teodosie a câștigat procesul cu Universitatea Ovidius. Ce spun magistrații

„IPS Teodosie nu dorește să influențeze actul medical deoarece acest lucru ar însemna o încălcare a legii, întrucât și ar depăși competențele. Conform Legislației în vigoare, transferul pacientului se poate face la solicitarea familiei, cu acordul spitalului în care este tratat și cu al unității medicale solicitate, prin proceduri reglementate de legislația națională în domeniul sănătății și doar atunci când transferul pacientului nu ar dăuna stării de sănătate a acestuia.

Orice altă interpretare este de natură să intre în coliziune cu legislația civilă, dar și penală.

Cu privire la informațiile prin care se prezintă opiniei publice faptul că preotul în cauză ar fi fost demis din anumite funcții administrative, facem precizarea că acest aspect nu reprezintă o sancțiune aplicată părintelui, ci reprezintă dinamismul caracteristic din administrația bisericească, conform Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, misiunea principală a preotului fiind aceea de a sluji la sfântul Altar.

Vă aducem la cunoștință că Arhiepiscopul Tomisului se informează permanent despre evoluția medicală a preotului Cătălin Moroșan, se roagă pentru acesta, dând dispoziție tuturor preoților din subordine să facă slujbe speciale pentru însănătoșirea părintelui“, spune avocatul Adrian Cuculis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si