EXCLUSIV: Oana Crîngaşu a creat un rai al ciocolatei de casă/ ” Singurul câștig este bucuria de a vedea cum proiectul meu de suflet se materializează”
O româncă a creat un atelier cu ciocolată de casă, insiparată fiind de un sat săsesc din Sibiu și a făcut investiții de aproximativ 12.000 de euro în afacerea ei.
Oana Crîngașu, mutată de peste doi ani în satul Șomartin din județul Sibiu a fost inspirată în ași deschide propria afacere pentru a aduce oamenii mai aproape, și pentru a-i face fericiți, așa cum îi place ei să spună. Astfel a lăsat domeniul bancar în urmă și a pornit încrezătoare pe drumul culinar, atât de interesant pentru ea. Pentru visul ei, a făcut și un curs de bucătari în București, unde a avut atât de multe de învățat.
Oana Crîngașu a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre afacerea ei, despre prețurile produselor sale dar și despre planurile pe care le are pentru brandul ei de ciocolată de casă.
Afacerea cu ciocolată, la început de drum
”Ideea a pornit de la pasiunea mea pentru mâncare și gătit, ca mijloc de a aduce oamenii laolaltă și a-i face să se bucure de viață.
Încă sunt la început și este foarte greu din punct de vedere a penetrării pieței și atingerii unui nivel stabil al vânzărilor, având în vedere că produsul meu este unul artizanal, prețul fiind peste medie, aceasta, în contextul în care piața este saturată de multe produse ieftine și puterea de cumpărare a oamenilor scade”, a explicat antreprenoarea.
În această afacere Oana Crîngașu spune că a investit aproximativ 12.000 de euro, iar atelierul său este, practic, o ramură a unui alt proiect dezvoltat de ea, cu numele Şura Culinară, o întreprindere socială înfiinţată cu ajutorul unei subvenţii UE, în mediul rural.
Ciocolata este realizată după o rețetă tradițională
Prețurile produselor sunt în funcție de tipurile de ciocolată și variază între 19 RON și 45 RON. ”Ca și promovare, ne promovăm în mediul online, ”word of mouth” și prin participarea la mici târguri de produse locale”, a mai spus antreprenoarea.
Oana Crîngașu face ciocolata după o rețetă tradițională pe care a adaptat-o în funcție de creativitate, astfel încât a ajuns să facă cele mai intense și mai delicioase gusturi.
Deși în prezent atelierul se află în Piața Mare din Sibiu, Oana își dorește să îl mute chiar în Șomartin într-o casă veche.
”Planul este de a integra atelierul de ciocolată în Șura Culinară, un alt proiect gastronomic pe care îl dezvolt într-un sat mic săsesc din Transilvania, numit evident Șomartin. Deocamdată, singurul câștig este bucuria de a vedea cum proiectul meu de suflet se materializează și aduce bucurie tuturor celor care ne trec pragul. Încă sunt în faza în care investesc, valoarea acestora fiind peste valoarea veniturilor”, a mai povestit Oana Crîngașu.