”Ar trebui să nu le dăm bani copiilor pentru că ar apărea tentația de a-și lua dulciuri. Evident, fiecare părinte va decide în ce măsură îi oferă anumite lucruri. Nu putem restricționa foarte mult. Cu cât le restricționăm mai mult, copilul le va cere. Ideal e să le punem la pachet produse pe care să le mănânce. Un sadviș e foarte bun. Putem să le facem cu șuncă, cu cașcaval, brânză, legume.

Cât se poate să fie neperisabile. Important e să aibă totuși o legumă ”, spune nutriționistul.

Combinații cu alune, nuci, fructe uscate

În zilele noastre, există pe piață diverse cutiuțe, genți mai micuțe în care se pot face diverse combinații: ”Se pot folosi alune, nuci, migdale, combinate cu fructe uscate sau combinate cu morcov, cu castravete. Chiar brânzică de vaci, iaurturi făcute cu legume. Combinate, pot fi mult mai sănătoase decât să le dăm dulciuri.

Combinații sănătoase pentru cei mici

Combinații sănătoase pentru cei mici

[Sursa foto: Pexels.com]

Pare mult mai ușor să îi dăm ceva dulce cumpărat. Ar fi mult mai recomandat o prăjitură făcută în casă, chiar dacă e mai greu de transportat. Obișnuind copiii cu multe alimente și dulciuri procesate, în timp se acumulează și sunt dăunătoare pentru sănătatea lor”.

Citește și: EXCLUSIV- Zacusca, alimentul-vedetă al toamnei. Greșeala pe care multe gospodine o fac, an de an, când o prepară. Nutriționist: ”Cantitatea de ulei și sare- o provocare”

Pachețelul trebuie prezentat cât mai atrăgător

Trebuie să avem mare grijă și la cantitățile pe care i le oferim copilului: ”Nu îi dăm o pungă de 200 de grame de alune sărate. Punem 30-40 de grame de migdale sau alune nesărate, neprăjite combinate cu un morcov sau cu un castravete. Copilului îi place să ronție și îl face mai atractiv.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pachețelul pentru școală, o provocare

Pachețelul pentru școală, o provocare

[Sursa foto: Pexels.com]

Trebuie prezentate cât mai frumos, mai atrăgător. Sunt copii cărora li se pune în sadviș ardei și îl dau de-o parte. Copiii trebuie să fie prieteni cu legumele și cu fructele. E perioada în care încep să facă alegeri alimentare greșite pe fondul lipsei de timp sau pe baza ofertelor din chioșcurile de la școală”.

Micul dejun ar trebui să fie un ritual

”Să nu rateze micul dejun. Este prima masă a zilei. Trebuie să reprezinte cam 25% din caloriile pe care le va putea acumula. Este bine să îl trezim mai devreme puțin ca să poată lua micul dejun liniștit, acasă, împreună cu părinții. Acesta ar fi idealul.

Citește și: VIDEO- Consumul excesiv de zahăr ne afectează dantura. Cum putem preveni cariile? „Tot ce înseamnă alimente procesate ar trebui evitate”

Fructele sunt foarte sănătoase

Fructele sunt foarte sănătoase

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Sigur, unii părinți le mai dau o banană, un iaurt pe drum. Alți copii mai mănâncă la școală. Ideal ar fi să fie un ritual cu micul dejun”, mai spune dr. Anca Hâncu- medic, nutriționist, coordonator centrul de medicină a stilului de viață BetterMe Medlife.

Fructele, un desert sănătos și foarte gustos

Nucile sunt o alegere sănătoasă

Nucile sunt o alegere sănătoasă

[Sursa foto: Pexels.com]

”Fructele sunt foarte bune: nectarine, mere, pere. Toate fructele proaspete pot fi potrivite. După aceea combinația de migdale, alune, nuci, cu merișoare, curmale, fructe uscate. Pot reprezenta un desert foarte sănătos și gustos. Dar, tot așa, atenție la cantitate! Deja dacă sunt prea multe curmale este prea mult zahăr. Sau o prăjitură facută în casă, un chec, tot va fi mai bine decât ceva ambalat”, mai spune nutriționistul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si