Chiar dacă de multe ori, pare simplu să cumpărăm o pizza congelată, sau gata preparată din hipermarket-uri, cei mai mulți nu cunosc și detaliile la care trebuie să fim atenți pentru a nu ne îmbolnăvi.

Sorin Mierlea, Președintele InfoCons a vorbit în exclusivitate pentru stirikanald.ro despre detaliile care trebuie să se regăsească pe etichetele produselor congelate.

”Scanăm codul de bare și aflăm câte E-uri are”

”În momentul în care mergem la hipermarket, supermarket și cumpărăm acele pizza congelate sau gata preparate, ar trebui să înțeleg că trebuie să citim eticheta. Eticheta s-ar putea să ne furnizeze tot felul de surprize. Descărcăm aplicația gratuită InfoCons, scanăm codul de bare la produsului respectiv și aflăm câte E-uri, ce fac acele E-uri, câtă sare, cât zahăr, informații nutriționale, ingrediente reale despre produsul respectiv ”, a spus Sorin Mierlea.

Citește și: EXCLUSIV: Cum recunoaștem legumele care au pesticide?/ Sorin Mierlea: ”Este o problemă extrem de gravă”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sorin Mierlea - Președinte InfoCons

Sorin Mierlea - Președinte InfoCons

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Dacă vrem pizza cu salam, trebuie să scrie și despre salamul respectiv ce conține, are carne, n-are carne. Dacă vorbim de pizza cu brânză, brânza are lapte, nu are lapte, este lapte de origine animală sau lapte cu origine vegetală. Sunt tot felul de lucruri, care de multe ori micii operatori, din neștiință sau cu știință încearcă să ne inducă în eroare. Iar când discutăm de produsele gata preparate, le luăm doar și le băgăm în cuptorul cu microunde, să fim atenți ce ambalaj, dacă ambalajul este de origine alimentară, cât timp trebuie și

la ce intensitate în cuptorul cu microunde trebuie să ținem produsul respectiv ”,  a mai adăugat Președintele InfoCons.

Citește și: Gustarea de post cu până la 50 E-uri! Pateul vegetal, margarina, halvaua sau sucul tip ceai printre produsele periculoase!

De asemenea, Sorin Mierlea a făcut precizări și în cazul pizzei comandate de la diferiți operatori.

”Nu în ultimul rând când comandăm pizza de la diferiți operatori și vine gata aburindă trebuie să ne informeze dacă pizza respectivă provine din congelate. E o pizza cu sos de roșii, din păcate, foarte mult din tot ce înseamnă acest sos de roșii sau  Ketchup conține doar 6% roșii, restul conține aditivi, conservanți, tot felul de ingrediente relevante pentru a da consistență, aromă, ca și cum ar fi sos de roșii ”, a precizat Sorin Mierlea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si