În acest podcast reputatul chirurg vorbește despre momentul în care a ales să devină medic, despre relația medic-pacient, dar și despre primul transplat reușit din carieră.
Momentul în care a conștientizat că vrea să devină medic
Întrebat de momentul în care a realizat dacă salvarea de vieți este menirea sa, reputatul chirurg a spus: „Există oameni care simt o anumită vocație încă devreme, și oameni care își aleg o anumită carieră conjunctural, dar pe care din moment ce s-au decis să o urmeze, o urmează cu maximum de
responsabilitate, uneori chiar cu pasiune”.
Acesta este și cazul Prof.dr. Irinel Popescu, care nu și-a dorit să devină medic din școala generală, ci și-a dezvoltat această dorință pe parcurs.
În cadrul acestui interviu, chirurgul a mărturisit că a fost dorința mamei sale să intre la medicină: „ În primul rând a fost dorința mamei, asta e clar. A fost un fel de înțelegere între noi că voi da admiterea la medicină”.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Întrebat dacă avea o dorință timpurie legată de viitoarea sa meserie, renumitul medic a recunoscut că visa să devină ziarist.
Citeste si: O bulgăroaică i-a salvat viața unei românce. Ea i-a donat un ficat pentru a-i oferi o șansă la viață
Miracolele din sala de operație
Prof.dr. Irinel Popescu a fost întrebat despre implicarea lui Dumnezeu în cazurile în care toți credeau că nu se mai poate face nimic, dar totuși pacientul s-a vindecat. El este de părere că „divinitatea intervine în actul vindecării”.
Medicul chirurg este de părere că gândurile negative, stresul, furia, nu sunt factori ce pot afecta ficatul, așa cum s-a mai spus. „Agresorii țin de alimentație pentru că el filtrează tot ce se absoarbe din tubul digestiv și cu cât ceea ce filtrează este mai toxic, cu atât este mai afectat ficatul”.
Citeste si: VIDEO- O adevărată minune medicală: Terapia cu celule stem. Povestea impresionantă a lui David, micuțul care a primit o nouă șansă la viață
Părintele transplantului hepatic și marea sa pasiune, șahul
Șahul este pasiunea sa încă din copilărie, medicul a spus că juca în sistem profesionist, dar cu trecerea timpului și-a mai pierdut din dexteritate și cunoștințe.
Șahul era o metodă prin care se relaxa, și că în pandemie a avut mai mult timp pentru asta.
În aprilie 2000 a efectuat primul transplant hepatic cu supravieţuirea bolnavului la Spitalul Fundeni, iar în octombrie 2000, primul transplant de ficat de la donator în viaţă, de la mamă la fiică.
Citeste si: Trei români au fost salvați de un donator din Bulgaria. Ficatul si rinichii au fost transplantate la Institutul Clinic Fundeni, din Capitală