Dragoș Roșianu, președintele organizației de tineret a Partidei Romilor ”Pro Europa” Cluj vrea să organizeze Untold Romano. Mai întâi va avea discuții cu organizatorii festivalului Untold, iar dacă aceștia nu vor accepta colaborarea, va continua demersurile pe cont propriu.

”Vrem să avem niște bucătari să facă doar mâncare tradițională”

Dragoș Roșianu a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre această inițiativă, cât și despre detaliile organizatorice.

”Noi ne-am creionat deocamdată să facem acest mega festival. Urmează să avem o întâlnire cu cei de la Untold să vedem dacă vor accepta propunerea noastră, dacă nu, vom merge noi pe plan local și vom organiza noi prin reprezentantul Partida Romilor, ca si asociație. Vrem ca în toamna acestui an să demarăm prima ediție dacă se va aproba și vom avea timpul necesar pentru a-l organiza, dacă nu, îl vom lăsa pentru la anul”, a spus președintele Partidei Romilor.

Citește și: SAGA Festival 2023: Participanții au la dispoziție nouă aplicație numită Emergency Button

Dragoș Roșianu, președintele organizației de tineret a Partidei Romilor ”Pro Europa” Cluj

Dragoș Roșianu, președintele organizației de tineret a Partidei Romilor ”Pro Europa” Cluj

[Sursa foto: Dragoș Roșianu - Facebook]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Ideea a fost ca să păstrăm tradiția și asumarea în ceea ce privește asumarea identității rome, avem și noi astfel de festivaluri, pe lângă festivalul anual, acela cu Ziua Internațională a Romilor, și pe de altă parte să încercăm să stopăm astfel de cazuri de discriminare, de rasism în ceea ce privește populația de etnie romă. Ca și artiști ne gândim pe plan internațional, cu siguranță vrem să-l aducem pe Goran Bregović și ne mai gândim și ne mai consultăm să vedem pe plan extern ce artiști putem aduce, iar ceilalți ai noștri din țară, cam toți.

Vrem să avem niște bucătari să facă doar mâncare tradițională romani, vrem să fim pe stilul tradițional în sensul bun, adică tot, tot, tot ce ține de organizare și de eveniment să fie pe stil romani, stil țigănesc să spun așa”, a adăugat Dragoș Roșianu.

”Este un caz care s-a dus în extremă”

Dragoș Roșianu a mai spus că se așteaptă ca la acest eveniment să participe peste 100.000 de oameni.

Citește și: Alexandru Boariu, norocosul care a dansat pe scena Untold alături de Bebe Rexha/ ”M-a aplaudat si m-a sustinut, a dansat cu mine ca si cum eram vechi prieteni”

”Credem cu tărie că vor accepta cei de la Untold, dacă nu, suntem dispuși să mergem pe cont propriu, vom cere acordul și instituțiilor locale, primăria și Consiliului județean Cluj pentru a ne da un spațiu adecvat pentru a face acest eveniment. Noi am opta pentru o zonă mai retrasă, mai ales că o să fie mâncărurile acestea tradiționale, care se fac în stil ceaun. Vă dați seama că ne trebuie un spațiu verde. Ne gândim undeva la prima ediție să avem peste 100.000 de participanți din toate țările”,  a explicat președintele Partidei Romilor.

Dragoș Roșianu a mai spus că se așteaptă ca la acest eveniment să participe peste 100.000 de oameni.

Dragoș Roșianu a mai spus că se așteaptă ca la acest eveniment să participe peste 100.000 de oameni.

[Sursa foto: Untold - Facebook ]

Acesta a vorbit și despre vazul trapper-ului Gheboasă care a primit o amendă de 1000 de lei de la Jandarmeria din Cluj după o melodie cântată pe scena festivalului Untold.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Părerea mea este una singură, în ceea ce privește participanții la acest eveniment, acești tineri știau unde merg și părinții lor au acceptat pe de altă parte să participe în astfel de anturaje, de astfel de festivale. Eu zic că asta-i treaba artistului, că a făcut treaba în felul cum a conceput-o el, așa a crezut că se poate cânta sau așa cuvinte a putut cânta în momentul muzical. Ce pot să spun...că s-a ajuns la extremă, cred cu tărie că se va încheia acest subiect, ca orice problemă ține doar trei zile și apoi se stinge totul. Pot spune că este un abuz, pot spune că este un caz care s-a dus în extremă, și de ce nu, pot spune că este chiar un rasism și o discriminare în ceea ce privește comunitățile și persoanele de etnie romă”, a mai spus Dragoș Roșianu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si