Sportul corporatiştilor, squash-ul a început să devină cunoscut în România, fiind de altfel și declarat de revista Forbes drept sportul în care se ard cele mai multe calorii. În București sunt cele mai multe terenuri de squash, dar urmează ca acest sport să extindă în mai multe orașe din țară.

Federația Română de squash, puternic promotor al acestui sport

Bogdan Costas, Președintele Clubului Sportiv Aerosquash a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre expansiunea acestuit sport în România, dar și despre cât costă un antrenament de squash.

”Deși pare un sport de nișă, squash-ul are o evoluție ascendenta  an de an. Motivele sunt multiple: revista Forbes a declarat squash-ul pe locul 1 al sporturilor în care se ard cele mai multe calorii, mai exact pâna la 1400 calorii/oră. A fost înființată Federația Română de squash, puternic promotor al acestui sport, crearea unei comunități în care oamenii nu doar că joacă squash, dar socializează, încheagă prietenii. Spre exemplu, în fiecare zi de luni la Aerosquash organizăm între orele 18 și 20 o activitate de socializare denumită Socialsquash, unde oricine poate veni și poate juca squash, badminton, padel sau ping pong cu alți membri ai clubului. De asemenea, sunt organizate competiții tip Ligă, pe diferite grupe valorice, competiții lunare premiate , a spus Bogdan Costas.

Citește și: EXCLUSIV: Alexandru, un luptător de 7 ori campion național/ ”Greul nu se poate măsura în cuvinte, ci în ani de trudă”

Sportul corporatiştilor, squash-ul a început să devină cunoscut în România, fiind de altfel și declarat de revista Forbes drept sportul în care se ard cele mai multe calorii.

Sportul corporatiştilor, squash-ul a început să devină cunoscut în România, fiind de altfel și declarat de revista Forbes drept sportul în care se ard cele mai multe calorii.

[Sursa foto: Aerosquah Băneasa - Facebook]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Prețul pentru o singură ședință de squash poate varia până la 80 de lei pe oră.

Prețul unei ore de squash, între 50 și 80 de lei

”Costul unei ore de squash variază între 50 și 80 lei, în funcție de intervalul orar și tipul de abonament ales. Astfel, dimineața  este mai ieftin, pe când seara și în weekend, prețul este de 80 lei/teren. Desigur, acest cost se împarte la cei 2 sau 3 participanți la joc”, a adăugat Președintele Clubului Sportiv Aerosquash.

Clubul din Bucureşti a fost deschis în septembrie 2013 cu cinci terenuri de squash, iar astăzi numără şase terenuri, dintre care unul este construit integral din sticlă.

”În București sunt cele mai mari cluburi de squash: Aerosquash, Infinity squash si Squash4all, cu 6, respectiv câte 5 terenuri, dar și în țară se extinde din ce în ce mai mult: Brașov, Cluj, Timișoara, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Oradea”, a precizat Bogdan Costas.

Citește și: Un fotbalist de 17 ani a murit electrocutat în timp ce juca fotbal cu prietenii

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Investițiile într-un singur teren de squash sunt uriașe și se ridică la 25.000 de euro. Cu o istorie de aproape 200 de ani, squash-ul a devenit popular în ultimul deceniu și în România. În prezent este practicat pe șase continente. De asemenea, este un sport distractiv, putând fi jucat în doi sau în patru, la dublu, fiind o foarte sănătoasă metodă de petrecere a timpului liber și de socializare. 

Primul contact cu acest sport în România a avut loc în 1994. În Cartierul Francez din București s-a construit primul teren de squash, în cadrul complexului Le Club. Liviu Popescu a fost primul jucător și omul care s-a ocupat în finalul anilor ’90 de promovarea acestui sport. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si