Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 21 iunie, proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naționale. Elevii au avut de rezolvat mai multe subiecte, printre care de calculat produsul unui număr şi opusul lui, cel mai mare număr întreg dintr-un interval, precum și lungimea unui segment. 

”Subiectele au fost suficient de ușoare”

Profesorul de matematică de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și unul dintre antrenorii lotului de olimpici la matematică, Flavian Georgescu a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre subiectele primite astăzi de elevii clasei a VIII-a, dar și despre dificultățile pe care le-ar fi putut întâmpina absolvenții.

Citește și: Barem Matematică Evaluare Națională 2023: Cum se acordă punctajul, conform Edu.ro?

”Un copil conștiincios și care s-a pregătit cum se cuvine pentru evaluarea națională nu poate pica examenul. Cine pică aceste examen, înseamnă că a avut grave probleme în procesul de aprofundare a cunoștințelor , a spus profesorul de matematică.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Flavian Georgescu - profesor de matematică

Flavian Georgescu - profesor de matematică

[Sursa foto: Flavian Georgescu - Facebook]

”Subiectele au păstrat trendul anului trecut. Au fost suficient de ușoare astfel încât orice elev să poată lua nota 5 fără a se strădui prea tare și au fost câteva exerciții care să evidențieze elevii ce vor lua nota 10 ”, a adăugat Flavian Georgescu.

Varianta extrasă pentru examenul de Evaluare Naţională 2023 la matematică a fost cea cu numărul 1. Subiectele au fost sub formă de broșură cu 10 pagini pentru rezolvarea cerințelor.

Broșurile au fost împărțite după ora 9:00, iar proba a durat până la ora 11:00.

Citește și: Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023: Format JPG. Consultă subiectele primite azi de elevii de clasa a 8-a? Barem de corectare- Edu.ro

”Examenul este conceput din 3 subiecte. Fiecare dintre ele este notat cu câte 30 de puncte, iar 10 puncte sunt din oficiu. Primele două subiecte sunt concepute doar cu întrebări de tip grilă. Așadar, nota 7 se poate obține doar din grilele rezolvate perfect, ceea ce este foarte accesibil. Mă aștept la un procent de promovabilitate mai mare decât anii trecuți, însă rezultatele elevilor vor vorbi de la sine ”, a precizat profesorul.

”De obicei sunt două tipuri de dificultăți care pot fi întâmpinate de către elevi la acest examen. Prima ar fi să greșească din neatenție la întrebările de tip grilă care valorează 5 puncte fiecare, sau să nu reușească să ducă la capăt problemele de la subiectul al III-lea, unde este nevoie și de puțină intuiție și imaginație”, a explicat Flavian Georgescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si