Andreia și Ion, doi împătimiți ai călătoriilor atât în România, cât și în afară au fost să descopere Ineleț, un cătun izolat din Munții Cernei, comuna Cornereva din județul Caraș-Severin, unde mai locuiesc aproximat 30 de persoane. Aceștia au fost fascinați de peisajele superbe, cât și de poveștile oamenilor pe care i-au întâlnit pe traseu.

”Ineleț este o gură de aer proaspăt”

Cei doi au vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre traseul către satul izolat de lume, cât și despre impresiile pe care le au după ce au vizitat acel loc mirific.

Citește și: EXCLUSIV: Destinațiile alese de români pentru vara 2023/ Răzvan Pascu: ”Rămân la mare căutare destinațiile ”de masă”, iar toamna Dubai și Iordania sunt tot mai solicitate”

Ineleț este un cătun izolat din Munții Cernei, comuna Cornereva din județul Caraș-Severin unde mai locuiesc aproximat 30 de persoane.

Ineleț este un cătun izolat din Munții Cernei, comuna Cornereva din județul Caraș-Severin unde mai locuiesc aproximat 30 de persoane.

[Sursa foto: Haihui în doi - Youtube]

”În afara scărilor, traseul este destul de ușor. Pe lângă acesta unde trebuiesc urcate niște scări mai există un traseu, cel pe care am coborât noi, prin pădure, doar că este mai lung puțin. Traseul se parcurge în cinci ore dus/ întors”, a spus Andreia Chiperi.

Astfel că cei doi au trebuit să urce inițial pe 4 scări, care aveam o lungime de aproximativ 100 de metri și erau realizate din lemn de stejar, iar mai apoi și-au continuat drumeția pe traseu.

În Ineleț există un punct de prim-ajutor și o școală

”Sunt oameni care trăiesc în aceste cătune izolate și ei coboară către Băile Herculane poate de câteva ori pe lună. Foarte frumoasă zona asta, specială”, a mai spus Andreea în vlog-ul filmat special în Ineleț.

Citește și: În această țară europeană iei amendă de până la 36.000 de euro dacă asculți muzică pe plajă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Atunci când oamenii au nevoie de servicii medicale, se întâmplă, îți rupi piciorul, ai nevoie de medic, construiesc o targă din lemn, coboară bolnavul pe ea pe aceste scări, iar undeva de jos, de unde am plecat noi este preluat de o ambulanță. Cred că duc o viață cât se poate de liniștită, de fericită și de împlinită, dincolo de lipsurile pe care noi oamenii, să spune de la oraș le vedem sau le asociem cu viața asta izolată”, a mai explicat Andreea pe canalul HaiHui în doi.

”În acest cătun nu există mașini pentru că nu au drumuri, nu există electricitate, înțeleg că de curând câteva familii și-au instalat panouri solare”, a precizat Andreea pe traseu.

De asemenea, în Ineleț  a existat și o școală unde au învățat în total peste 200 de copii, însă în prezent aceasta s-a închis. Pentru a se putea redeschide din nou, este nevoie ca minim 4 copii să fie înscriși.

”Pentru noi este foarte bine. Aici sunt născut, aici sunt crescut. Avem și vecini bucureșteni care au cumpărat terenuri pe aici. E frumoasă viața.

Mai sunt vreo 13 persoane care mai locuiesc aici. Copii nu mai sunt, școala e închisă. Când vrem să mergem la medic, dar aici noi nu prea ne îmbolnăvim”, a spus un localnic care nu s-ar muta niciodată din Ineleț. Mai mult, întrebat care este cel mai mare vis al său, un tânăr a răspuns că își dorește să-și formeze o familie.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cei doi au cumpărat produse naturale de la locuitori, iar ei la rândul lor au încercat să-i ajute pe cei pe care i-au întâlnit în cale cu diverse alimente.

Cei doi au cumpărat produse naturale de la locuitori, iar ei la rândul lor au încercat să-i ajute pe cei pe care i-au întâlnit în cale cu diverse alimente.

[Sursa foto: Haihui în doi - Youtube]

”Ineleț este o gură de aer proaspăt. O Românie paralelă, despărțită de restul lumii printr-o scară. Un loc în care liniștea te sperie. Bunăvoința, naturalețea oamenilor, dar și frumusețea locurilor. Acolo sus, timpul are altă valență și se aplică principiul:deconectează-te pentru a te conecta”, a mai adăugat cuplul.

Citește și: EXCLUSIV: Un cuplu de români a întâlnit cel mai în vârstă artist de tatuaje din lume/ Roberto Toma: ”Obișnuia să tatueze războinicii dintr-un grup numit 'vânători de capete'

Cei doi au cumpărat produse naturale de la locuitori, iar ei la rândul lor au încercat să-i ajute pe cei pe care i-au întâlnit în cale cu diverse alimente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si