In articol:
„În primul rând trebuie să degresăm pielea, ori în cabinet cu un produs profesional, ori acasă cu un gel de duș.”
Marinela lucrează în domeniul frumuseții de mai bine de 10 ani. Tot de atâta vreme încearcă să își educe clientele și explică pas cu pas ce înseamnă să-ți exfoliezi pielea în mod corect.
„Un scrub pe care orice client îl are la îndemână acasă: cafea măcinată și miere.”
Cafeaua are rol antioxidant, iar mierea este hidratantă pentru piele.
„E nevoie de foarte multă atenție să nu agresăm pielea, să nu frecăm, doar întindem produsul și întotdeauna în direcția inversă creșterii firelor de păr.”
Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro
În saloanele de înfrumusețare scruburile naturale sunt înlocuite cu tratamente de ultimă generație, care nu zgârie precum o soluție făcută acasă.
„Aici avem un produs profesional, un peeling care conține 3 acizi: lactic, glicolic și salicilic. El e foarte blând cu pielea față de scrub.”
În plus peelingul are rezultate ceva mai rapide.
„Proprietățile sunt mai bune pentru că pe lângă exfoliere avem și hidratare, și regenerare.”
Scruburile sunt folosite pentru exfolierea delicată a pielii
Deși, deseori, acești termeni sunt asimilați ca având aceeași semnificație, există diferențe notabile între cele două cosmetice destinate gomajului, fie el facial sau corporal. Așadar, în timp ce scruburile sunt folosite pentru exfolierea delicată a pielii, peelingurile au o acțiune mai intensă.
Citește și: VIDEO- Concept nou în domeniul frumuseții
Marinela Petrișor, cosmetician: „Ne expunem unui pericol în sensul în care ne putem sensibiliza foarte tare pielea, se înroșește, se poate irita, pot apărea tot felul de alergii, de bubițe. Nu este cazul să exagerăm. Dacă vrem o piele frumoasă trebuie să o întreținem constant.”
Prețul unui peeling la salon costă aproximativ 150 de lei, iar prețul unui scrub cumpărat din comerț pornește de la 15 lei.