Close sidebar
Close sidebar

Experiment: Mai stiu romanii sa scrie de mana? 40% dintre ei aveau probleme cu scrisu si cititul, potrivit unui studiu facut in urma cu cativa ani

Va invitam la un exercitiu de sinceritate: cand ati scris ultima oara de mana, nu pe calculator sau pe telefon? In era digitala, tot mai putini dintre noi pun stiloul pe hartie si nici scoala nu pare sa mai instruiasca elevii in aceasta directie. Ora de caligrafie este istorie, desi scrisul este oglinda personalitatii, spun specialistii.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Corect de la un capat la altul. Chiar daca, poate, nu credeti, dar modul in care sunt scrise cuvintele pe acea hartie chiar il descriu perfect pe unul dintre colegii nostri.

Caruia i-am "imprumutat" scrisul fara sa stie.

Emil Dumitrescu, grafoscop:

"E vorba de temperament. Sigur ca o persoana cu un temperament coleric, flegmatic si asa mai departe, se va manifesta in scris diferit, de la caz la caz."

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Pe masura ce timpul trece si scrisul nostru se schimba. De la cel caligrafic pana la unul ceva mai grabit, caci asa este si viata noastra: mereu pe fuga.

Un exemplu foarte bine stiut de toti in acest sens il reprezinta retetele medicale! Dupa ani intregi in care au luat notite cu viteza luminii pe bancile facultati, multi dintre doctori trec prin alta proba de foc, zi de zi! Scrisul rapid...

foarte rapid!
Experimentand, la alta viteza, nici altii nu mai stau atat de bine la capitolul caligrafie.

Studiile, insa, arata ca cei mici trebuie sa invete sa scrie de mana, pe hartie, si nu la tastatura calculatorului sau a telefonului. Pentru ca asa vor fi mult mai inteligenti.

Din pacate, astfel de exemple sunt tot mai putine. Caligrafia a disparut ca materie din programa scolara, iar cei trecuti deja prin viata au ramas doar cu amintirile.

Mihai Sora, filosof:
"Aveam ore de caligrafie, cel putin una pe saptamana, in care obiectul temei noastre era sa scriem frumos." 3

Filozoful Mihai Sora si actrita Maia Morgenstern sunt doua dintre personalitatile care duc dorul scrisului de mana. Asa ca, astazi, le-au fost dascali unor boboci de clasa I.

Un studiu al Comisiei Europene araata acum cativa ani ca 40 la suta dintre romani au probleme cu scrisul si cu cititul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI