Explorează frumusețea sălbatică a Deltei, printre nuferi și lebede

Delta Dunării nu încetează să surprindă, în fiecare anotimp și în orice moment al zilei. Frumusețea sa naturală și atmosfera luxuriantă o fac să fie o destinație foarte populară din România, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini.

Simona Costache, luni 01 iulie 2024 , 11:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacă și tu vrei să te încarci, vara aceasta, cu splendorile fără seamăn ale Deltei, nu mai sta pe gânduri! În zonă vei găsi o cazare confortabilă, dar și posibilitatea de a face excursii de neuitat în inima acestui colț de lume invadat de plante, păsări și animale.

Explorează Delta dintr-o barcă!

Delta Dunării este cadrul perfect pentru o vacanță relaxantă și plină de aventură, totodată. Poți vizita această destinație atât în cuplu, cât și cu familia și prietenii și cu siguranță te vei bucura de cadrul natural spectaculos, de întinderile de apă și de atmosfera unică.

Cel mai bine este însă să pătrunzi în inima deltei și să o admiri dintr-o barcă, în cadrul excursiilor ghidate. În acest sens, descoperă excursiile cu trasee care par desprinse din cărțile de poezii, și anume:

Excursii în coloniile de păsări, printre egrete și cormorani

Dacă ești pasionat de observarea păsărilor și de splendorile naturii o astfel de incursiune în habitatul natural al Deltei Dunării te va cuceri. Plecarea se face din Portul Tulcea, pe Canalul 36, unde se află o zonă bogată în flori și faună și unde vei putea admira egretele, cormoranii sau bâtlanii. De aici, traseul continuă pe alte canale (Trofilca, Sireasa), va trece pe lângă lacurile cu nuferi galbeni și albi, iar returul se face pe Canalul Sireasa de Nord.

Tulcea – Mila 23: un traseu pitoresc și de neuitat

Acest traseu te poartă printr-o serie de peisaje spectaculoase ale Deltei: canalul Șontea Veche, Lacul Meșteru, Lacul Băclănești, Lacul Nebunu, unde te poți întâlni cu pelicani și poți servi un prânz pescăresc delicios la localnici. Satul Mila 23 este alcătuit din case tradiționale ale rușilor lipoveni, având o arhitectură deosebită, astfel că te vei delecta cu frumusețea naturală a locurilor, dar vei avea parte și de o experiență culturală.

Un traseu care te pune față în față cu frumusețea Pădurii Letea

Mai există un traseu pe care nu ai cum să-l ratezi dacă ajungi în Deltă. Este vorba despre excursia Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina, care trece prin Canalul Șontea Veche și printr-o serie de lacuri și canale pitorești, ajungând până la satul Letea. Aici, poți poposi la localnici pentru a servi o masă copioasă, alcătuită din pește, dar și pentru a explora Pădurea Letea, cu stejarii săi seculari și cu caii sălbatici celebri în toată lumea.

Cazare confortabilă și modernă

După atâta explorat, este momentul pentru odihnă și relaxare, adică pentru o cazare în Tulcea. Pensiunea Akropolis pune la dispoziție condiții confortabile pentru a petrece un sejur de neuitat în Delta Dunării și a te încărca de bine și de frumos. Pensiunea se află la doar 100 de metri de faleza din Tulcea, iar toate camerele pe care le pune la dispoziție sunt dotate cu pat matrimonial, baie, televizor LED, aer condiționat și WiFi.

Pe lângă serviciile de cazare, pensiunea organizează și excursii în Delta Dunării, cu bărci sigure și confortabile, prevăzute cu copertine care te feresc de soare și de precipitații. Astfel, te vei putea bucura de o experiență relaxantă și revigorantă, prin cele mai frumoase splendori ale Deltei Dunării.

De ce să vizitezi Delta Dunării în această vară

Delta Dunării este unul dintre cele mai frumoase locuri din România și din lume, fiind un colț de natură care și-a păstrat sălbăticia și unicitatea. Delta poate fi refugiul perfect pentru tine, dacă vrei să te deconectezi de la agitația orașului sau dacă ești o persoană care adoră călătoriile în natură.

În Deltă poți face fotografii surprinzătoare și te poți bucura în fiecare minut cu frumusețea nealterată a locului. De la nuferii albi și galbeni și până la miile de păsări care străbat văzduhul, Delta este o destinație pe care nu o întâlnești la tot pasul și care îți va rămâne pentru totdeauna în memorie.

Pe lângă experiența inedită a plimbărilor pe canalele deltei, aici mai poți practica și alte activități: birdwatching, pescuit, fotografierea naturii, excursii ghidate, vizitarea satelor tradiționale, camping, observarea apusului sau a răsăritului. Fiecare zi petrecută în Deltă este o ocazie de explorare și aventură, cu care te întâlnești destul de rar în viață.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Începând cu luna iulie, șoferii urmează să fie anunțați prin SMS când le expiră... Începând cu luna iulie, șoferii urmează să fie anunțați prin SMS când le expiră permisul de conducere
spotmedia.ro
Iată planta care ar putea supraviețui pe Marte! Iată planta care ar putea supraviețui pe Marte!
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si