Close sidebar
Close sidebar

Expoziție inedită în București dedicată copiilor abuzați care au trăit în căminele-spital din perioada regimului comunist

Expoziție inedită pentru copiii care au trăit în Căminele-spital din perioada regimului communist, pe data de 15 februarie în stația de metrou Piața Unirii 1

Stefania Pavel,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță lansarea expoziției „SHAME – European Stories”, care va avea loc pe 15 februarie, de la ora 13:00, în stația de metrou Piața Unirii 1. Scopul expoziției, unde vor fi expuse 60 de tablouri este susținerea cauzei copiilor care au trăit în Căminele-spital din perioada regimului comunist din România. În acea perioadă se estimează că și-au pierdut viața din cauza tratamentelor inumane peste 15.000 de copii.

Citește și: Acuzat că și-a abuzat cei 4 copii

Expoziție cu 60 de tablouri pentru copiii abuzați

La evenimentul de mâine, vor participa ambasadori, oameni politici, reprezentanți ai ONG-urilor, jurnaliști, influenceri și victime ale regimului comunist din România.

,,Acum, la aproape 33 de ani de la Revoluția Română și de la momentul în care supraviețuitorii Căminelor-spital au fost eliberați din tenebroasele ziduri ale morții, avem datoria morală, chiar și tardiv, să le recunoaștem statutul de victimă a regimului comunist și să le oferim sprijin în vindecarea traumelor trăite. Să răspundem răului cu bine, să facem poveștile lor cunoscute, să ne unim eforturile pentru repararea trecutului injust’’ – a declarat Prof.univ.dr.

Daniel Șandru – Președinte executiv IICCMER.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: Pedofilul care a torturat și înfometat copiii împreună cu partenera sa, găsit mort în celula de închisoare

Totodată, în cadrul expoziției vor fi expuse și povești ale celor care au supraviețuit abuzurilor trăite în copilărie sau care au trecut prin traumele adopțiilor forțate, a abuzurilor sexuale, ale îndepărtării de familii, ale traficului de persoane sau care au fost expuși experimentelor sociale.

10 copii vor cânta pentru a atrage atenția asupra fenomenului

Evenimentul va cuprinde și un performance inedit realizat de 10 copii din trupa Young Beats – cel mai tânăr ansamblu de percuție din România, aflat sub coordonarea renumitului muzician Zoli Toth. Copiii vor susține un moment artistic care va atrage atenția asupra acestui fenomen.

O astfel de expozițiea a avut loc și anul trecut, în cadrul Bienalei de la Veneția, și a fost expusă în luna octombrie 2022 în clădirea Consiliului Europei din Strasbourg.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI