Close sidebar
Close sidebar

Facebook si Microsoft s-au asociat intr-un nou proiect pentru a face internetul mai rapid

Microsoft si Facebook s-au asociat pentu constructia unui cablu de fibra optica pe sub Oceanul Atlantic, intre statul american Virginia si Spania. Aceasta va fi cea mai mare legatura digitala cu legatura pe sub ocean.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

In acest proiect a intrat si operatorul spaniol Telefonica, informeaza profit.ro. Microsoft şi Facebook au mai investit anterior in alte cabluri transoceanice, iar noul proiect demonstreaza ca cele doua companii vor sa detina mai mult control asupra infrastructurii internetului.

Proiectul comun va contribui la reducerea costurile si la adaptarea cresterii explozive a utilizarii datelor digitale la nivel global, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat comun.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Construcţia de noi cabluri transatlantice necesita o investitie de peste 200 de milioane de dolari, insa nici Facebook, nici Microsoft nu au dezvaluit costul proiectului de constructie.

Constructia cablului va incepe in august 2016 si companiile estimeaza ca va fi finalizata in octombrie 2017.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI